Reddedilen vize başvurularına itiraz edilemeyecek
Almanya, vize başvurusu reddedilen kişilerin itiraz edebilmesini sağlayan remonstrasyon sürecinin sonlandırılacağını duyurdu.

Almanya Dışişleri Bakanlığı, 1 Temmuz 2025 tarihinden itibaren vize başvurusu reddedilen kişilerin artık itirazda bulunamayacağını duyurdu. Bu kapsamda, "remonstrasyon" adı verilen itiraz süreci sona erdirilecek.
Yapılan açıklamada, uygulamanın kaldırılmasıyla birlikte vize işlemlerinde daha fazla başvurunun işleme alınabileceği, personel üzerindeki yükün azalacağı ve bekleme sürelerinin kısalacağı ifade edildi.
Remonstrasyonun kaldırılması, son iki yıldır yürütülen dijitalleşme ve işlemlerin merkezileştirilmesini içeren reform paketinin bir parçası olarak değerlendiriliyor.
Yetkililer, remonstrasyonun idari bir yol olduğunu vurgulayarak, vize başvurusu reddedilen kişilerin yeniden başvuru yapabileceğini ya da yargı yoluna başvurabileceğini belirtti.
Almanya, 2024 yılında yaklaşık 2 milyon vize başvurusunu işleme aldı.
İlgili Haberler

Turistler en çok hangi ülkelere gitti! BM listeyi açıkladı: Türkiye kaçıncı sırada?
Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü, Avrupa'nın turizmde en çok tercih edilen kıta olduğunu açıklarken; ilk 10 ülke sıralamasını da yayınladı.

Bakan Ersoy ile THY'den ortak turizm planı: Hedef yeni pazarlar
Bakan Mehmet Nuri Ersoy ve THY heyeti bir görüşme yaptı. Görüşmede Türkiye'nin turizm potansiyelini artırmak için alternatif pazarlar ve yeni destinasyonlar konuları ele alındı.

Kuşadası'nda sarı yaz bereketi! Hedef yıl sonuna kadar 2 milyon turist
Kuşadası'nda ekim ayında otellerde doluluk oranı yüzde 70'e ulaşırken, kruvaziyer turizmi ile birlikte bölgede yıl sonu hedefinin 2 milyon turist olduğu belirtildi.



%20(2).gif)

