Ramada Trabzon otelinden THY ile yaşanan soruna ilişkin açıklama

Ramada Trabzon otelinden THY ile yaşanan soruna ilişkin açıklama
15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ramada Trabzon oteli ile Türk Hava Yolları arasında yaşanan soruna ilişkin otelden açıklama geldi. Otelin avukatları, konuya ilişkin olarak çıkan haberde çok sayıda yanlış bilginin olduğunu belirtiyor. Otel ile THY arasında bir anlaşma olmadığını kaydeden avukatlar, verilen fiyatın ise 200 euro değil 140 euro olduğunu ifade ediyor.


TurizmGüncel

Kokpit.Aero'da yer alan haberde, yolcularını İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan aktarmalı olarak ülkelerine götüren THY uçağının, 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle Trabzon Havalimanı'na indiği ve kentte bulunan Ramada Trabzon'un yolculara 200 euro gibi fahiş bir fiyatla oda verdiği iddia edilmişti. Haberde, THY'nin konuyla ilgili olarak soruşturma başlattığı ve Ramada otelleri ile olan anlaşmalarını yenilemediği de yer almıştı.

Konuyla ilgili olarak TurizmGüncel'e açıklama yapan otelin hukuk bürosundan bir avukat, söz konusu haberin çok sayıda yanlış bilgi içerdiğini ifade etti.

15 Temmuz günü uçak Trabzon'a inince THY yetkililerinin otele ulaşarak ''yolcu göndereceğiz'' dediğini belirten otelin avukatı, şu açıklamayı yaptı:

''ORTADA YAZIŞMALAR VAR''

''THY'nin müşteri göndermek istemesi üzerine otel yetkilileri de fiyat bilgisini paylaşıyorlar. Konfirmasyon alındıktan sonra da müşteri kabulü gerçekleşiyor. Yolcular uçamayınca, THY yetkilileri tekrar otele gelerek fiyatın yüksek olduğunu belirtip yeniden görüşmeye başlıyorlar. Otel yetkilileri ise ''Anlaşmamız bu şekilde, fiyatları indiremeyiz'' yanıtını veriyor. THY yetkilileri ise oteli, 'zor zamanda müşteriye yüksek fiyat vermekle' suçluyor. Yapılan görüşmeler neticesinde THY yönetimi ödemeyi yapıyor ve iki tüzel kurum arasındaki sorun da kapanıyor.

Ancak daha sonra THY yetkilileri otele mail göndererek bundan sonra Ramada ile çalışmayacaklarını bildirdi. Avukatlarımız ise o süreçte THY ile Ramada Trabzon arasında yaşanan gelişmeleri sıraladı. Mailler okunduğunda, olayda otelin herhangi bir kusurunun bulunmadığı, THY yetkililerinin fiyatı bilerek yolcuları otele gönderdiği görülecektir.

200 EURO DEĞİL, 140 EURO FİYAT VERDİK''

İddialar arasında, yolculara 200 euro fiyat verildiği ve yolcuların Araplardan oluştuğu belirtiliyor. Her iki bilgi de yanlış. Uçaktaki yolcular ABD, Polonya ve Filipinler vatandaşları. Otelin verdiği ücret fiyat ise 200 euro değil, 140 euro. Ayrca haberde, Ramada Trabzon otelinin THY ile yaptığı 50 euroluk bir anlaşma olduğu ve otelin buna uymayarak yüksek fiyat verdiği iddia ediliyor. Ramada Trabzon'un THY ile yapmış olduğu herhangi bir anlaşma yok.''

''İSTESELER DİĞER OTELLERE DE GTÖTÜREBİLİRLERDİ''

TurizmGüncel'e bilgi veren bir otel yetkilisi ise, THY'nin yolcuları Ramada Trabzon'a getirmesinin kentteki diğer otellerde yer bulunmaması değil, kendi otellerinin havalimanına yakın olmasından kaynaklandığını belirtti. Yetkili, ''Bahsedildiği gibi ortada bir fırsatçılık durumu yok. Operasyonu kolay olduğu için özellikle bizim oteli tercih ettiler. Bu nedenle ortada bir fırsatçılık yok. İsteseler diğer otellere de götürebilirlerdi.'' dedi.





Bu Haber 03.11.2016 - 09:18:43 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.