Putin'den Türkiye'ye sürpriz ziyaret

Putin'den Türkiye'ye sürpriz ziyaret

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine Türkiye'ye gelecek. Putin'in geliş tarihinin koronavirüs takvimine göre planlandığı açıklandı.


Rusya ve Ukrayna’da kriz sürerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bölgede savaş istemediklerini söyleyerek, taraflar arasında arabuluculuk yapmayı önermişti. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Cumhurbaşkanı Erdoğan hem Putin hem de Cumhurbaşkanı Zelenskiy ile konuşuyor, hatta ikisini de Türkiye'ye davet etti” bilgisini kamuoyuyla paylaşmıştı. Bugün ise bu davete Kremlin’den yanıt geldi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Erdoğan’ın davetini kabul ettiği belirtilirken, görüşmenin koronavirüs takvimine göre planlanacağı aktarıldı.

Sözcü’de yer alan habere göre Kremlin tarafından yapılan açıklamada, ABD ile diyaloğu sürdürmek istediklerini, ancak Rusya’nın ana güvenlik taleplerinin Washington tarafından dikkate alınmadığı belirtilirken Moskova’nın bu olayı sonuca bağlamak için acele etmeyeceği vurgulandı.

Diyaloğu sürdürmenin hem Moskova’nın hem de Washington’un çıkarına olduğunu belirten Peskov, ancak ABD ve NATO’dan Rusya’nın ana taleplerinin kabul edilemez olduğuna dair açıklamaların iyimserliğe fazla yer bırakmadığını söyledi.



Bu Haber 27.01.2022 - 14:15:28 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.