Lüks kruvaziyer gemisi koronavirüs karantinasında

Lüks kruvaziyer gemisi koronavirüs karantinasında
Princess Cruises şirketine ait Diamond Princess isimli kruvaziyer gemisi, bir önceki turda gemide bulunan Hong Konglu bir yolcuda koronavirüs tespit edilmesi nedeniyle karantinaya alındı.

TurizmGüncel – Dış Haberler

Princess Cruises şirketine ait Diamond Princess isimli turist gemisi, koronavirüs nedeniyle karantinaya alındı. 2 bin 666 yolcu ve bin 45 mürettebatın bulunduğu gemi, Japonya'nın başkenti Tokyo yakınlarındaki limanda karantinaya alındı. Şu anda sağlık ekiplerinin gemideki odaları gezerek tıbbi kontroller gerçekleştirdiği belirtildi.

Japonya Sağlık Bakanlığı, gemide bulunan yolculardan bazılarının hasta olduğunu bildirirken, tıbbi kontrollerin birkaç saat süreceği ve bu süre içinde yolcularla mürettebatın gemi dışına çıkmasına izin verilmediği kaydedildi.

Koronavirüs tespit edilen yolcunun ise 80 yaşındaki bir Hong Konglu olduğu tespit edildi. 20 Ocak'ta gemiye binip 25 Ocak'ta inen yolcunun, yolculuktan 6 gün sonra hastaneye başvurduğu ve hastada koronavirüs tespit edildiği kaydedildi. Söz konusu yolcunun, son olarak 10 Ocak'ta Çin anakarasına seyahat gerçekleştirdiği de edinilen bilgiler arasında.



Bu Haber 04.02.2020 - 15:02:00 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.