'Son ana kadar emindim'

'Son ana kadar emindim'

Thomas Cook'un iflası sonrası büyük eleştirilere maruz kalan Peter Fankhauser, İngiliz milletvekillerinden oluşan bir komite tarafından sorguya çekildi.


TurizmGüncel – Dış Haberler

Thomas Cook'un iflasıyla ilgili suçlanacak tek insanın kendisi olmadığını belirten Peter Fankhauser, Thomas Cook için durup dinlenmeden çalıştığını ifade etti.

Thomas Cook'un iflas etmesinden dolayı üzgün olduğunu kaydeden Fankhauser, konunun tek taraflı olarak ele alınmaması gerektiğini söyledi.

‘Özür dilemek boş, bonusları iade edecek misiniz?’

'Özür dilemenin boş olduğunu ve şirketten aldığı bonusları geri verip vermeyeceğini soran komitenin İşçi Partili Başkanı Rachel Reeves, Fankhauser'in 2018’de bonus almadığını ancak 2017'de 750 bin pound bonus aldığını hatırlattı. Rachel Reeves, iflas anında tatilde bulunan 150 bin kişinin İngiliz halkının vergileriyle ülkeye getirildiğini söyledi.

Peter Fankhauser ise şu yanıtı verdi:

Bazı meslektaşlarımın ve İngiliz halkının duygularını anlıyorum. Bununla birlikte söyleyebileceğim tek şey Thomas Cook için yorulmadan çalıştığım ve kurtarmanın başarısız olmasından dolayı üzgün olduğum.

‘Bir karar vereceğim’

Ancak başarısız olmam tek taraflı değildi. Finale ulaştırılamayan anlaşmada çok sayıda taraf vardı. (Para iadesi konusunda) Neyin doğru olduğunu göz önünde bulundurarak bir karar vereceğim. Ancak bu kararı şu anda vermeyeceğim.

Thomas Cook çalışanından Fankhauser’e: İfade verirken bile kibirli

Peter Fankhauser'in komite tarafından sorgulanmasını izleyen Thomas Cook Hava Yolları'nın bir kabin görevlisi ise, gözyaşlarını tutamadı. Fankhauser'in komiteye ifade verirken bile kibirli olduğunu belirten Betty Knight, ''Yine de Thomas Cook'u kurtarmak için son birkaç ay sıkı çalıştıklarını düşünüyorum.'' dedi.

‘Thomas Cook’un batışındaki zarar, ihtiyacımız olan paradan fazlaydı’

Şirketin kurtarılacağına son ana kadar inandığını belirten Peter Fankhauser, ''Buna inanmasaydım bu kadar sıkı çalışmazdım.'' dedi. 9 Eylül'de Ulaştırma Bakanı Grant Shapps ile görüştüğünü ve hükümetin destek olması durumunda Thomas Cook'un hayatta kalacağını ilettiğini söyleyen Peter Fankhauer, ''Thomas Cook'un batışının ne kadara mal olacağını konuştuk. Ortaya çıkacak zarar, bizim ihtiyacımız olan paradan fazlaydı. Ancak burada hükümeti eleştirmek istemiyorum. Thomas



Bu Haber 16.10.2019 - 11:50:53 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.