Pegasus’un yeni CEO’su Güliz Öztürk oldu

Pegasus’un yeni CEO’su Güliz Öztürk oldu

Pegasus Hava Yolları’nın yeni CEO’su Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Güliz Öztürk oldu. Güliz Öztürk, Türk sivil havacılık tarihinde, hava yolu taşımacılığı alanındaki ilk kadın CEO olacak.


Pegasus Hava Yolları CEO’su Mehmet T. Nane, 31 Mart’ta gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul Toplantısı sonucunda Yönetim Kurulu Başkan Vekili seçildi. 2016 yılından bu yana Pegasus Hava Yolları CEO’su olarak görev yapan Mehmet T. Nane’den CEO’luk görevini devralacak isim ise 2010 yılından bu yana şirketin Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüten Güliz Öztürk oldu. Mehmet T. Nane ve Güliz Öztürk, yeni görevlerine resmi olarak 1 Mayıs itibarıyla başlayacak.

“Türk sivil havacılığının dünyada parlayan yıldızı olması için çalışmaya devam edeceğim”

Mehmet T. Nane, “2016 yılında teslim aldığım CEO’luk görevini, Pegasus’un gelişimine ve ilerlemesine uzun yıllardır önemli katkılarda bulunan Güliz Öztürk’e mutlulukla devrediyorum. Kendisinin Pegasus bayrağını göklerde parıldayarak dalgalandırmaya devam edeceğine yürekten inanıyorum. Bu değişim, Güliz Öztürk’ün Türk sivil havacılık tarihindeki ilk kadın hava yolu CEO’su olması sebebiyle de çok değerli ve önemli. Havacılık sektörü pandemiden bu yana hem yerel hem de global açıdan çok zorlu bir dönem geçirdi. Sürdürmekte olduğum TÖSHİD Başkanlığı ve Haziran ayında devralacağım IATA Başkanlığı görevlerim çerçevesinde sivil havacılık sektörünün sürdürülebilir gelişimi için mücadele ederken, Pegasus Hava Yolları’ndaki yeni görevimde de Türk sivil havacılığının dünyada parlayan yıldız konumunu pekiştirmek ve şirketimizin sağlam adımlarla yükselişine destek olmak için var gücümle çalışmaya devam edeceğim.”

“İki önemli alana yatırım yapacağız”

Güliz Öztürk ise “Bayrağı Mehmet T. Nane’den gururla devralıyorum. Pegasus Hava Yolları olarak, kendisinin liderliğinde 2016’dan bu yana birçok ilk ve öncü projeye imza attık ve ülkemizi uluslararası arenada pek çok kez gururlandırdık. Şirketimizi daha da ileriye taşımak ve başarılarını taçlandırmak için, tüm çalışma arkadaşlarımla birlikte bütün gücümüzle çalışacağız. İki önemli alana yatırım, başarımızın mimarı olmaya devam edecek: Teknoloji ve İnsan. Türkiye’nin dijital hava yolu olarak, misafir deneyimini odak alan yaklaşımımızla seyahat deneyimlerini kolaylaştıracak dijital teknolojiler ve benzersiz yenilikler sunmayı sürdüreceğiz. İş modelimizin temel prensiplerinden ödün vermeden, operasyonlarımızı ve faaliyetlerimizi sürdürülebilir çevre anlayışıyla yönetmeye devam edeceğiz. En çok odaklanacağımız konulardan biri de toplumsal cinsiyet eşitliği olacak. Kadınların ve erkeklerin toplumsal yaşamın her alanına eşit katılımına ve kadınların potansiyellerini ortaya çıkarabilmelerine katkı sağlamak için kurumsal ve bireysel olarak her türlü çabayı göstereceğiz. Biz şirket olarak yıllardır toplumsal cinsiyet eşitliği için elimizi taşın altına koyduk, mücadelenin tam ortasında yer aldık. Bu değişim, aynı zamanda şirketimizin toplumsal cinsiyet eşitliğine verdiği önemin de bir göstergesi…” şeklinde konuştu.

Güliz Öztürk kimdir?

Pegasus Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Güliz Öztürk, 17 yıldır Pegasus bünyesinde görev yapmaktadır. 2005 yılında tarifeli uçuşların başlatılması için Satış ve Pazarlama bölümlerinden sorumlu olarak Pegasus’a katılan Güliz ÖZTÜRK, 2010 yılında Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak Şirketin Satış, Network Planlama, Pazarlama, Gelir Yönetimi ve Ücret, Kargo ve Misafir Deneyimi birimlerinin yönetimini üstlendi. Güliz ÖZTÜRK, Pegasus’taki görevi öncesinde 2003-2005 yılları arasında Ciner Holding’de sırasıyla Turizm ve Havacılık Bölümü Havacılık Projeleri Koordinatörü ve İnsan Kaynakları Direktörü olarak görev yaptı. 1990-2003 yılları arasındaysa profesyonel kariyerine başladığı Türk Hava Yolları’nda Uluslararası İlişkiler ve Anlaşmalar Müdürü, Alliance Koordinatörü, Satış ve Pazarlama Direktörü olarak görev yaptı. Kadıköy Anadolu Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji bölümü mezunu olan Güliz ÖZTÜRK, Columbia Business School’da Üst Düzey Yönetici Programını (Advanced Management Program) tamamladı. Özyeğin Üniversitesi Havacılık Fakültesi Danışma Kurulu Üyesi olan Güliz ÖZTÜRK, aynı zamanda Sales Network platformunun, şirketlerin satış bölümlerinde kadın-erkek dengesini sağlamak amacıyla çalışan Women in Sales Network (WISN) sosyal projesinde eş başkan olarak yer almaktadır.



Bu Haber 01.04.2022 - 09:23:25 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.