Pegasus’ta etik-ahlak kurulu ‘Kadir Gecesi’ paylaşımı yapan personeller için devreye girdi

Pegasus’ta etik-ahlak kurulu ‘Kadir Gecesi’ paylaşımı yapan personeller için devreye girdi

Kadir Gecesinde kişisel sosyal medya hesaplarında yaptıkları paylaşım nedeniyle tepki çeken çalışanlar hakkında açıklama yapan Pegasus Havayolları, etik-ahlak kurulunun devreye girdiğini belirtti.


Pegasus Havayolları, bir grup çalışanı tarafından rakı masasında çektirilip kişisel bir sosyal medya hesabından ‘Kadir gecesi özel, Rabbim kabul etsin’ notuyla paylaşılan fotoğrafla ilgili açıklama yaptı.  Yapılan açıklamada, paylaşımın kurumla bir ilgisi olmadığı belirtilirken çalışanlar hakkında etik-ahlak kurulunun harekete geçtiği ve gerekli aksiyonların alınacağı söylendi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

27 Nisan akşamı kişisel bir sosyal medya hesabı üzerinden kişiye özel bir ortamda yapılan bir paylaşımın, farklı mecralarda şirketimiz ile ilişkilendirilmesi nedeniyle açıklama yapmak isteriz. Bu görüş ve ifadeler kişisel olup şirketimizin duruşu ile bir bağı yoktur. Pegasus Hava Yolları olarak; ilgili paylaşımda yer alan dini inanç, toplumsal düşünce ve fikirlerle atfen rencide edici ifadeleri kesinlikle kabul edilemez buluyoruz. Bu çerçevede, konunun acilen şirketimizin etik-ahlak kuruluna aktarıldığını, gerekli aksiyonların ivedilikle alınacağını bildirmek isteriz. Kurullarımız, tüm çalışanlarımız için istisnasız uygulanmaktadır.



Bu Haber 29.04.2022 - 09:10:39 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.