Pegas’dan Mısır iddialarına yanıt: Yapıyoruz, ama nasıl yapıyoruz?

Pegas’dan Mısır iddialarına yanıt: Yapıyoruz, ama nasıl yapıyoruz?

Pegas Touristik Genel Müdürü Anna Podgornaya, Türkiye üzerinden yaptıkları Mısır turları ile ilgili açıklama yaptı. Rusya'dan Mısır'a tur satmadıklarını anlatan Podgornaya, operasyonun detaylarını ATOR bültenine anlattı


TurizmGüncel – Dış Haberler

Medyada yer alan haberlerin Mısır ile ilgili karmaşık durumu doğru yansıtmadığını söyleyen Pegas Touristik Genel Müdürü Anna Podgornaya, ''Şu anda Rusya'dan Rusya'dan, Kahire hariç, Mısır'ın diğer bölgelerine turistik ürün satışını yasaklayan Başkanlık Kararnamesinin yürürlükte olduğunu hepimiz biliyoruz. Yakın zamanda Rusya Federal Turizm Ajansı tarafından yapılan ve Mısır'a dönük turistik ürün satışının başkanlık kararnamesine aykırı olduğu yönündeki açıklamasıyla da hemfikiriz. Ayrıca Rusya'dan Mısır'a tur satmıyoruz, hile yapmıyoruz, kararnameyi by-pass etmiyoruz.'' dedi.

‘’Gizleyecek değiliz’’

Pegas Touristik'in pek çok ülkede operasyon yapan bir holding olduğuna dikkat çeken Podgornaya, ''Bu ülkelere Avrupa, Türkiye ve Mısır da dahil. Mısır paket turlarımızın olduğunu gizleyecek değiliz. Türk taşıyıcılarla Antalya'dan Mısır'ın resort bölgelerine operasyon yapıyoruz. Bu turları bir Alman da satın alabilir, bir Türk de satın alabilir bir Rus da...’’ şeklinde konuştu.

‘’Antalya’dan nereye nasıl gideceğine Turist karar verir’’

Rusya'da bu paket turları başkanlık kararnamesini ihlal etmeden uyguladıklarını belirten Anna Podgornaya, ''Antalya'ya nasıl gideceğine turist kendisi karar verir. Antalya'dan sonra nereye nasıl gideceğine de turist kendisi karar verir. Gideceği ülke Rusya da olabilir, Mısır da olabilir, Almanya da...'' ifadelerini kullandı.

‘’Aynı şeyler değil’’

Anna Podgornaya, ''Peki medya neden Mısır turlarını konuşuyor?'' şeklindeki soruya ise, ''Belki teknolojinin yanlış tarafında oldukları için. Rusya'dan Antalya için alınan uçak biletiyle, Antalya'dan Şarm El Şeyh için alınan bir paket tur, birbirinden tamamen ayrı. Mısır paket turunun uçağı da konaklaması da ayrı...'' yanıtını verdi. Podgornaya, açıklamasının devamına şu noktaların altını çizdi:

Bir profesyonel bunun kurnazca bir hareket değil, yapılan işin sırdan bir gerçekliği olduğunu bilir. Konuyu taze bir örnekle açıklayayım: Şu anda seyahat acenteleri, Rostov-on-Don, Voronezh, Perm gibi şehirlerden Pegas'ın Mısır'a yaptığı uçuşları durdurduğunu konuşuyor. Bu şehirlerden Mısır'a uçuşumuz olmadığı için onları iptal de edemeyiz. Ancak Antalya'ya uçuş programımız vardı ve hala da var.

‘’Düşük sezonda uçakları böyle doldurduk ama şu anda Antalya daha karlı’’

Bu şehirlerden Antalya'ya yaptığımız hiçbir uçuşu iptal etmedik. Tüm uçuşlarımız planlandığı şekilde devam ediyor. Evet, düşük sezonda Türkiye uçaklarımızı bu şekilde doldurmaya çalıştık. Ancak şu anda Türkiye'nin yüksek sezonundayız ve uçakları Antalya paket tur yolcuları ile doldurmak daha karlı. Şu anda bizden Antalya'ya bilet alan ve oradan da paket turla Mısır'a gitmek isteyenler için çok daha az yerimiz var.

‘’Bu tip yolcuları bulup biletlerini iptal ediyoruz’’

Şu anda bu tür amaçlarla Rusya'nın değişik şehirlerinden bilet almış olanları bulup biletlerini iptal ederek geri ödemelerini yapmaya çalışıyoruz. Ancak şunun bilinmesi gerekir: Rusya topraklarında Mısır'a dönük paket tur oluşturmuyoruz.

‘’Başka tur operatörleri de yapıyor’’

Öte taraftan, Volga ve Ural bölgelerinden pek çok tur operatörü bu yolla Mısır'a turist götürüyor. Bu şirketler önce Kazakistan'a uçak bileti satıyor sonra da ayrı bir paket tur oluşturarak bu ülkeden Mısır'a paket tur satıyorlar.

Konuyla ilgili pozisyonumuzu her kademede açıklıyoruz ve Rosturizm ile yakın iş birliği halindeyiz. Profesyoneller olarak bu konuda ortak bir dil yakalayacağımızı umuyorum.



Bu Haber 22.05.2019 - 16:42:53 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.