Patronlar ertelenen yükümlülüklere yapılandırma istiyor

Patronlar ertelenen yükümlülüklere yapılandırma istiyor
Şirketler, pandemi nedeniyle ertelenen yükümlülüklerin yapılandırılmasını talep ediyor.

Pandemi nedeniyle ertelenen yükümlülüklerin ödeme takvimi yaklaşırken, patronlar söz konusu yükümlülüklerin yapılandırılmasını talep ediyor.


Dünya gazetesinden Canan Sakarya ve Hüseyin Gökçe’nin haberine göre, Meclis’in tatile girmesiyle seçim bölgelerine giden iktidar partisi milletvekilleri sahada en çok vergi ve sigorta prim borçları başta olmak üzere kamu alacaklarının yeniden yapılandırılması talepleriyle karşı karşıya kaldı. Küçük esnaftan sanayiciye iş dünyasından gelen yeniden yapılandırma talepleri milletvekilleri tarafından AK Parti ekonomi kurmayları ve beraberinde ekonomi yönetimine iletilirken, gözler hükümetin vereceği karara çevrildi. Hükümetin vereceği karar doğrultusunda düzenlemenin halen Mecliste hazırlıklarının devam ettiği öğrenilen ekonomi torbasına girebileceği belirtiliyor.

AK Parti ekonomi kurmayları yeniden yapılandırma konusunda henüz Meclise gelen bir metin olmadığını belirtirken, kendilerine de yapılandırma konusunda yoğun talep geldiğini dile getirerek, Hükümetin vereceği karar sonrası adım atılacağını söylediler. 1 Ekim’de açılacak olan Meclis’e 17 Ekim’e kadar 2021 bütçesi sunulacak. Bütçenin gelmesiyle birlikte Meclis yıl sonuna kadar yoğun bir bütçe mesaisine girecek. Ekonomi torbalarının görüşüldüğü Meclis Plan Bütçe Komisyonu’nun ekim ayı sonu itibariyle bütçe görüşmelerine odaklanacağı dikkate alındığında bütçe görüşmeleri başlamadan önce yeniden yapılandırmaya ilişkin yasanın ekim ayında Meclis’e gelerek kanunlaştırılması gerekiyor.

HABERİN DEVAMI>>>



Bu Haber 24.09.2020 - 10:45:43 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.