Patara'da binlerce kamyon kum hırsızlığı

Patara'da binlerce kamyon kum hırsızlığı
Antalya'nın Kaş ilçesinde bulunan Patara Özel Çevre Koruma Bölgesinde binlerce kamyon kumun çalındığı belirtildi.


Antalya-Kaş'ya bulunan Patara Özel Çevre Koruma bölgesinde binlere kamyon kumun çalındığı belirtiliyor. Gazeteci Yusuf Yavuz'un haberine göre, ''Patara Yılı'' olarak 2020'ye adı verilen bölgede, ihbar üzerine 20 kişilik ''kum çetesi'' ortaya çıkarıldı. Yapılan operasyonun ardından “Orman arazisini kazma, alma, satma ve değişik yerlere stoklama ile çevreye, doğaya, ormana ve ekolojik dengeye zarar vermek” suçlamasıyla 20 kişi gözaltına alındı.Gözaltına alınanlar arasında, belediye meclis üyeleri ve kaymakamlık görevlilerinin de bulunduğu kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz yıl yaptığı açıklamayla 2020’yi turizmde ‘Patara Yılı’ ilan etmişti. Bunun ardından antik kent ve çevresinde çeşitli projeler hayata geçirilerek tanıtım amaçlı etkinlikler yapılmış ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan 20 Ağustos 2020’de antik kenti ve ünlü kumsalı ziyaret etmişti.

Emine Erdoğan: Onları her türlü tehditten korumalıyız

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un da eşlik ettiği Patara ziyareti sırasında tedavisi tamamlanan caretta caretta türü deniz kaplumbağalarını da denize bırakan Emine Erdoğan, türün ekosistem için önemine işaret ederek, “Onları küçük büyük her türlü tehditten korumalıyız. Her tür deniz kirliliğini önlemeliyiz, denizleri plastikten mutlaka arındırmalıyız. Dünya hepimizin ortak evi. Kirlilikle mücadele de hepimizin ortak derdi olmalı. İnanıyorum ki bu kaplumbağalar yıllar sonra yavrularını bırakmak için bu sahile döndüklerinde torunlarımız onları aynı hassasiyetle karşılayacaktır” ifadelerini kullanmıştı.



Bu Haber 26.02.2021 - 11:30:32 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.