Pasha Holding’den Türkiye’ye 100 milyon dolarlık turizm yatırımı
Pasha Holding CEO’su Celal Gasimov, Türkiye’ye 100 milyon doların üzerinde turizm yatırımı yapacaklarını duyurdu.

Muğla’nın Bodrum ilçesindeki lüks otel zinciri Mandarin Bodrum’un yüzde 50’sine ortak olan Azerbaycan’ın en büyük gruplarından Pasha Holding, yeni otel yatırımı için de Bodrum’u seçti. Holding Türkiye’ye 100 milyon doların üzerinde turizm yatırımı yapmayı planlıyor.
Türkiye Gazetesi’nden Ömer Temür’ün haberine göre, Türkiye’de turizm alanında yeni yatırımların sinyalini veren Pasha Holding CEO’su Celal Gasimov “Türkiye’de emlak ve gayrimenkul alanında faaliyet gösteriyoruz. Bodrum’da otelimiz var. Yalıkavak’ta yer alan Mandarin Bodrum’un yüzde 50 ortağıyız. Bodrum’da otel, rezidans ve villadan oluşan proje için bir markayla görüşmelerimiz sürüyor. Görüşmeler tamamlandıktan ve fizibilite çalışmaları yapıldıktan sonra şirketimizin kurucularının onayıyla bu projeye başlayacağız. Turizm yatırımımız 100 milyon doların üzerinde olacak. Her şey yolunda giderse iki yıl içerisinde hayata geçirmeyi planlıyoruz” dedi.
İlgili Haberler

Turistler en çok hangi ülkelere gitti! BM listeyi açıkladı: Türkiye kaçıncı sırada?
Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü, Avrupa'nın turizmde en çok tercih edilen kıta olduğunu açıklarken; ilk 10 ülke sıralamasını da yayınladı.

Bakan Ersoy ile THY'den ortak turizm planı: Hedef yeni pazarlar
Bakan Mehmet Nuri Ersoy ve THY heyeti bir görüşme yaptı. Görüşmede Türkiye'nin turizm potansiyelini artırmak için alternatif pazarlar ve yeni destinasyonlar konuları ele alındı.

Kuşadası'nda sarı yaz bereketi! Hedef yıl sonuna kadar 2 milyon turist
Kuşadası'nda ekim ayında otellerde doluluk oranı yüzde 70'e ulaşırken, kruvaziyer turizmi ile birlikte bölgede yıl sonu hedefinin 2 milyon turist olduğu belirtildi.
Yorumlar (1)
Satılık 5 yıldızlı otel var
Yakıkavakda otel var satılık bu konu hakkında yaz mışdım



%20(2).gif)

