Tur otobüslerinin şehir merkezine girişini yasaklıyor

Tur otobüslerinin şehir merkezine girişini yasaklıyor

Dünyanın en ünlü turistik merkezlerinden Fransa'nın başkenti Paris, tur otobüslerinin kent merkezine girişini yasaklamayı planlıyor.


TurizmGüncel - Dış Heberler

Paris Belediye Başkan Yardımcısı Emmanuel Gregoire, yükselen şikayetler üzerine turist otobüslerinin şehir merkezine girişini yasaklamayı planladıklarını açıladı.

''Turist otobüslrinin yarattığı anarşiyi istemiyoruz''

Paris'teki durumun turizm batağına saplanan Venedik ve Barselona'daki kadar kötü olmadığını belirten Emmanuel Gregoire, ancak turist otobüslerinin akınından endişe duyduklarını ifade etti. Gregoire, ''Turist otobüslerinin yarattığı anarşiyi istemiyoruz. Turist otobüslerinin şehir merkezine girmesi artık hoş karşılanmıyor.'' değerlendirmesinde bulundu.

Paris'in her tarafının kenin tarihi ve kültürel noktaları arasında gezi düzenleyen çift katlı hop-on, hop-off otobüslerle dolu olduğuna dikkat çeken Belediye Başkan Yardımcısı, bu otobüslerin Avrupa'nın dört bir yanında Paris'e gelen 'bütçeli' turistleri gezdirdiğini kaydetti.

Yeni yasa belediyeye daha fazla yetki verecek

Belediyenin şu anda turist otobüslerinin şehir dışına park etmesini ve şehir merkezine girmemesini öngören yasal düzenlemeyi beklediğini açıklayan Gregoire, yeni düzenlemenin belediyeye trafiği kontrol etme, kiralık bisiklet ve elektrikli scooter gibi yeni ulaşım araçlarını devreye sokma konusunda daha fazla yetki vereceğini dile getirdi. Gregoire, ''Değişime ihtiyacımız var. Turistler de herkes gibi çevre dostu ulaşım araçları ile toplu taşıma araçlarını kulanabilir. Rehberlerin, bisikletli turlara ve kulaklıklı yürüyüş turlarına adapte olmaları gerekiyor.'' dedi.



Bu Haber 04.07.2019 - 11:34:12 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.