Para transfer sorununu çözmek için ‘Rus-Türk bankası’ önerisi

Para transfer sorununu çözmek için ‘Rus-Türk bankası’ önerisi

Rusya’dan Türkiye’ye para transferlerinde yaşanan sorunu çözmek için Rus-Türk bankasının kurulması önerildi.


22 Aralık'tan bu yana Rusya'dan Türkiye'ye şirketlerin para transferlerinde yaşanan ciddi sorunu çözmek için tarafların yoğun çabaları devam ediyor.

Türk bankacılık sektöründen bir kaynak, Rusya devlet haber ajansı RIA Novosti'ye "yaptırım baskısı nedeniyle ülkeler arasındaki ödeme transferlerinde ortaya çıkan sorunları çözme amacıyla bir Rus-Türk bankasının kurulmasının iki ülke resmi makamları arasındaki görüşmelere konu olduğunu" söyledi.

TürkRus’ta yer alan habere göre, bir Rus-Türk bankası kurma seçeneği daha önce de tartışılmıştı. Ajansın kaynağı, bunun sorunu çözme yolunda önemli noktalardan biri olduğunu, ancak şu anda bu konuyla ilgili herhangi bir ayrıntının bulunmadığını belirtti.

Daha önce medyaya yansıyan haberlerde Türkiye Ticaret Bakanlığı'nın Rusya'dan para transferlerinde sorun yaşayan şirketlerin listesini hazırladığını ve bu konuda sektörel bazda önlem alındığı kaydedilmişti. Ancak sorunun büyük ölçüde devam ettiği, olağan transferlerde denetimlerin sıkı şekilde sürdüğü belirtiliyor.



Bu Haber 06.02.2024 - 09:39:28 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.