Özel sektörün yurt dışı kredi borcu 560 milyon dolar arttı
Özel sektörün şubat sonu itibariyle yurt dışından sağladığı uzun vadeli kredi borcu 388 milyon dolar, kısa vadeli kredi borcu 172 milyon dolar arttı.

Finans sektörü ve reel kesimin yurtdışı kredi borcu, şubat ayında artış gösterdi. TCMB verilerine göre; şubat sonu itibarıyla, özel sektörün 2020 yıl sonuna göre uzun vadeli kredi borcu 388 milyon dolar artarak 164,4 milyar dolara kısa vadeli kredi borcu (ticari krediler hariç) ise 172 milyon dolar artarak 9,9 milyar dolara çıktı.
Bankalardan 22,4 milyar dolarlık tahvil ihracı
Uzun vadeli kredi borcuna ilişkin olarak, bir önceki yıl sonuna göre bankaların kredi biçimindeki borçlanmaları 553 milyon ABD doları azalırken, tahvil ihracı biçimindeki borçlanmaları ise 875 milyon ABD doları artışla 22,4 milyar ABD doları seviyesinde gerçekleşti.
Aynı dönemde, bankacılık dışı finansal kuruluşların kredi biçimindeki borçlanmaları 298 milyon ABD doları azalırken, tahvil stoku ise önemli bir değişiklik göstermeyerek 2,3 milyar ABD doları seviyesinde gerçekleşti.
Reel sektörün borcu 382 milyon dolar arttı
Finansal olmayan kuruluşların kredi biçimindeki borçlanmalarının 382 milyon ABD doları artarkn, tahvil stoku ise 2 milyon ABD doları azalarak 7,8 milyar ABD dolara geriledi.
Bankaların kısa vadeli borcu 6,6 milyar dolar
Kısa vadeli kredi borcuna ilişkin olarak ise, 2020 yıl sonuna göre bankaların kredi biçimindeki borçlanmaları 35 milyon ABD doları artışla 6,6 milyar ABD doları; finansal olmayan kuruluşların kredi biçimindeki borçlanmaları ise 15 milyon ABD doları artışla 1,3 milyar ABD dolar oldu. Kaynak: Dünya
İlgili Haberler

1 Kasım'dan itibaren başlıyor! O ülkeye girişte vize dönemi: Schengen'e istisna var
Türk vatandaşlarının 1 Kasım 2026'dan itibaren Karadağ'ı ziyaret edebilmek için vize alması gerekecek. Yeni düzenleme geçerli Schengen, ABD ya da Birleşik Krallık vizesi olanları kapsamayacak.

Bakan Ersoy: "Turizmi 4 mevsime ve 81 ile yaymak için çalışıyoruz"
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Dünya Turizm Günü nedeniyle yaptığı paylaşımda turizmi 4 mevsime ve 81 ile yaymak için aralıksız çalıştıklarını söyledi.

Turizmde 8 aylık bilanço: Avrupa'da büyük kayıp, Rusya ve BDT'de yükseliş
Türkiye'nin 8 aylık turizm verileri Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından açıklandı. Verilerde, 8 aylık dönemde Almanya ve İngiltere gibi Avrupa pazarındaki kayıp dikkat çekerken; Rusya ve BDT ülkelerinde ise yükseliş görüldü.



%20(2).gif)

