Oya Narin: Turizm yatırımlarımıza yeni bir yön vereceğiz

Oya Narin: Turizm yatırımlarımıza yeni bir yön vereceğiz
Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) tarafından, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi desteğiyle düzenlenen ‘Tourism Investments Forum – TIF 2020’, dünyanın önde gelen markalarını İstanbul'da buluşturdu.

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği’nin Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi desteğiyle düzenlediği ‘Tourism Investments Forum – TIF 2020 (Turizm Yatırımcıları Forumu), gazeteci ve ekonomist Cem Seymen moderatörlüğünde İstanbul Raffles Hotel’de hayata geçirildi. Forum, ilk gününde ulusal ve uluslararası katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü.

Turizm sektörü tüm yönleriyle ele alınıyor

Forumun açılışında konuşan TTYD Başkanı Oya Narin ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Turizm sektörünün Türkiye’nin yükselen yıldızı olduğunun altını çizerek 2023 yılına kadar beklenen gelişim ve dönüşümleri aktardı. T.C. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Arda Ermut'un turizm sektörüne destek ve yatırımların kapsamlı bir şekilde yapılacağını vurguladığı forumada, yeni turizm yatırım trendleri, markalar, mega projeler, 2030 yatırımcıları için ipuçları, konaklama endüstrisinde yeni trendler, sağlık turizmi ve fırsatları, otel tasarımında yeni trendler, sanat, kültür ve müzelerin turizm yatırımları üzerindeki etkisi, alanında uzman kişilerce tartışıldı.

TTYD'nin oluşturduğu projeksiyonda, 2033 yılına gelindiğinde gelen turist sayısının 100 milyonu aşacağı, turizm gelirinin ise 119 milyar ABD dolarına ulaşacağı, kişi başına turist harcamasının 1.150 ABD dolarına yükseleceği ve işsizliğin düşeceği öngörülüyor. Bu çerçevede TTYD, devlet ve özel sektörü buluşturduğu TIF 2020 vesilesiyle, hem kısa hem de uzun vadede Türk ve yabancı yatırımcılar arasındaki etkileşimin ve işbirliklerinin artmasını ve potansiyelin maksimum seviyede ortaya çıkarılmasını hedefliyor. Forum, her yıl düzenli olarak gerçekleştirilecek.

“Ekonomi ve turizm için önemli bir kilometre taşı olacak”

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Oya Narin, Türkiye’de ulusal ve uluslararası turizm yatırımcılarını ve fikir önderlerini bir araya getiren ve TTYD’nin imza etkinliği olan Turizm Yatırımları Forumu ile ilgili şunları söyledi:

“1990’lı yıllarda başladığımız ve başarıyla düzenlediğimiz, daha sonra da yabancı ortaklı olarak uyguladığımız Turizm Yatırımları Forumu organizasyonunu 2020’de yeniden hayata geçiriyoruz. Turizm sektörümüzün yeniden ivme kazandığı ve yeni hedeflere doğru yelken açtığı bu dönemde, ihtiyaç duyduğumuz dönüşüme ve sıçrayışa zemin sağlayacak yeni işbirliklerini bu Forum’la sektörümüze getirmek istiyoruz.

''Yatırımlarımıza yeni bir yön vereceğiz''

TTYD olarak Turizm Yatırım Forumu’nda bir yandan yeni ve güçlü finans ve marka işbirlikleri ve networkler geliştirirken diğer yandan sektörel ihtiyaçları belirleyerek turizm yatırımlarımıza yeni bir yön vereceğiz. Bu organizasyonun Türkiye ekonomisi ve turizm sektörü için önemli bir kilometre taşı olacağına inanıyorum.”

oya_narin

Hisarcıklıoğlu: Artık işler çok daha hızlı sonuçlanıyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “TOBB olarak yurtdışında da geniş bir iletişim ağına sahibiz. Turizmi, ülkemizin altın sektörü olarak görüyoruz. Dolayısıyla Türkiye turizminin gelişmesi için büyük bir gayret içindeyiz. Sektörün sorunlarına çözümler üretmek için Türkiye Turizm Meclisini kurduk. Turizm Meclisimizde, Türkiye'nin en büyük turizm şirketlerinin yanı sıra, Turizm Bakanlığımız ve ilgili diğer kamu kurumlarımız yer alıyor. Mutfak çalışmalarımızın katkısıyla finansa erişimde, vergi ve gümrüklerde, inşaat izinleri ve tapu işlemlerinde bürokrasi ve prosedürler azaltıldı. Artık buralardaki işler, çok daha hızlı sonuçlanıyor. Kamu kurumlarıyla birlikte yoğun bir mesaiye başladık. Birliğimizin, reel sektöre ve Türk turizmine katkısı artarak devam edecektir. Bu noktada küresel marka olmuş otel yatırımlarının, Anadolu'ya yayılmasını sağlamalıyız. Zira özellikle yüksek harcama potansiyeline sahip yabancı turistler, böyle oteller arıyor ve bu otellerin bulunduğu yerlere gidiyor” dedi.



Bu Haber 28.01.2020 - 15:18:40 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.