Oya Narin, turisti sokağa çıkarmanın yolunu buldu

Oya Narin, turisti sokağa çıkarmanın yolunu buldu

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Oya Narin, Antalya'da her şey dahil hizmet veren otellere 10 dönümlük alan tahsis dilmesini istedi. Her şey dahil hizmet veren otellerin tahsis edilen alana ortak yeme-içme mekanları açabileceğini ve bu sayede turistin sokağa çıkmış olacağını söyledi.


Sabah gazetesinden Betül Alakent'e konuşan Oya Narin, turisti otel dışın çıkarmak için çalışma başlattıklarını söyledi. TTYD'nin önerdiği modele göre, ağırlıklı olarak Antalya'da yoğunlaşan ve her şey dahil sistemiyle çalışan oteller, özel bir sokakta ortak yeme-içme ve eğlence alanları oluşturacak.

Minimum 10 dönümlük alanın tahsis edilmesini isteyen TTYD, tahsis edilen alanda Alaçatı, Çeşme ve Bodrum'daki barlar sokağının benzeri yaşam alanı oluşturulabileceği görüşünde.

''GECE KULÜBÜNDE EĞLENECEK, HEDİYELİK EŞYA ALIP DÖNECEK''

Modele göre herşey dahil sistemiyle tatilini satın alan turist, otel tarafından kendisine verilecek olan kart ya da biletle bir akşam yemeğini, bu sokaktaki restoranda yiyecek. Böylece otel dışına çıkacak olan turist, akşam yemeği sonrası sokaktaki gece kulübünde kendi cebinden harcama yaparak eğlenecek, ardından hediyelik eşya alarak otele dönecek. Her şey dahil sistemini engellemeyen, ancak turisti otel dışına çıkararak daha fazla para harcamaya yönelten modelle kişi başı gelirin 1.000 doların üzerine çıkarılması hedefleniyor.

KEMER'İN PİLOT BÖLGE OLMASI PLANLANIYOR

Kemer'in pilot bölge olarak belirlendiği model için Antalya Valiliği ve büyükşehir belediyesiyle görüşmelere başlandı. Bölgede sadece otelcilerin değil turiste doğru hizmet verebilecek lokanta ve restoranlardan hediyelik eşya satıcısına, kahvecilerden sokak ressamlarına kadar herkesin mekân kiralaması planlanıyor.

ABD VE MISIR'DA DA ÖRNEKLERİ VAR

TTYD Başkanı Oya Narin, her şey dahilin çok iyi oturmuş bir sistem olduğunu ve bundan vazgeçilemeyeceğini söyledi. "Ancak bu sistemle gelirde ulaşabileceğimiz maksimum nokta belli. Şu anda kişi başı gelir ortalama 650 dolarsa bunu maksimum 750 dolara çıkarırız. Geliri artırmak istiyorsak turisti sokağa çıkarmamız şart" diyen Narin, "Şu anda sahillerimiz dolu ancak tesislerin arkası boş. Özellikle Antalya bölgesinde bir ekosistem yaratamıyoruz. Burada bir ekosistem oluşturarak kişi başı geliri 1.000 doların üzerine çıkarmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı. Bu modelin ABD, Uzakdoğu ve Mısır'da örnek uygulamalarının bulunduğunu anlatan Narin, projenin turistin yavaş yavaş tesisten dışarı çıkmasını sağlayacağını kaydetti.


Bu Haber 19.01.2019 - 11:04:23 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Fatih Şenel 19.01.2019 - 09:56

    Konzept tam oturmamis ama basligic fikri olarak çok güzel ve doğru bir düşünce... Artik Hersey dahili tartismak ve kötülemek yerine dahada gelistirmek; şehirle, cevreyle, esnafla ve kültür faaliyetleri ile zenginleştirmek lazim...Türkiye Hersey dahili en iyi uygulayan ve cok basarili bir ülke, bu tür düşünce ve fikirlerle cok daha basarili olacak... Fatih Şenel

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.