Otellerin iç pazara verdiği fiyatlar dışarıya verdiğinden yüksek mi?

Otellerin iç pazara verdiği fiyatlar dışarıya verdiğinden yüksek mi?
Yerli turistin 2019’da çok daha yüksek fiyatlara tatil yapmak zorunda kalacağı uzun süredir konuşuluyor ama dahası da var. Otellerin iç piyasaya sunduğu fiyatların dışarıya sunduğu fiatlardan yüksek olduğu belirtiliyor.

Yükselen döviz ve enflasyon karşısında alım gücü düşen yetli turist, büyük artış yaşanan otel fiyatları nedeniyle bu yıl tatil yapmakta zorlanacak.

Otelciler iç pazara yapılan zamların döviz kurundan kaynaklı farktan ve artan maliyetlerden kaynaklandığını söylese de, açıklanan fiyatlar bunun ötesinde bir durum olduğunu gösteriyor.

YERLİYE VERİLEN YABANCIYA VERİLENDEN YÜKSEK

Habertürk’ten Yiğitcan Yıldız’ın haberine göre oteller, fiyatlara yüksek zamlar yapmakla kalmadı aynı zamanda iç pazar fiyatlarını yurt dışı fiyatlarının üstüne çekti. Haberde verilen bazı örnekler de bu iddiayı doğruluyor.

Yiğitcan’ın haberinde, yurt dışı ile yurt içindeki fiyat farklarına ilişkin şu ifadelere yer veriliyor:

ARADA 2 BİN 500 LİRA FARK VAR

Akdeniz bölgesindeki oteller üzerinde yaptığımız araştırmaya göre, 22-29 Haziran tarihlerinde 2 kişi için bir odanın fiyatı eğer Türkiye'den rezervasyon yapılırsa 8 bin 134 liradan başlıyor.

Aynı tarihler için aynı odaya İngiliz bir tatil sitesinden rezervasyon yapıldığında ise 819 pound, yani 5 bin 552 TL talep ediliyor. Buna noktada, İngilizler!in Türkiye'deki otellerde yerli turistten 2 bin 582 TL daha az ödeyerek tatil yaptığı söylenebilir.

Söz konusu otele Almanya'dan rezervasyon yapıldığında ise, 877 euro (5 bin 349 TL) karşılığında tesiste konaklama yapılabildiği ortaya çıkıyor. Bu da, Almanya'dan rezervasyon yapmanın Türkiye'den rezervasyon yapmaya göre 2 bin 785 lira daha karlı olduğunu gösteriyor.



Bu Haber 18.12.2018 - 10:47:08 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.