Otellere 'sıfır atık' zorunluluğu geliyor

Otellere 'sıfır atık' zorunluluğu geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde hayata geçirilmesi planlanan 'Sıfır Atık' uygulamasıyla oteller AVM'ler dahil çok sayıda iş yerine 'Sıfır Atık Belgesi' zorunluluğu getirilecek.



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilecek olan 'Sıfır Atık' uygulamasına dair yönetmelik taslağı oluşturuldu.

Paydaşların görüşüne açılan yönetmelik; belediyeler, havalimanları, limanlar, marinalar, otogarlar, tren garları, AVM'ler, organize sanayi bölgeleri (OSB), bin ve üzerinde çalışanı olan kamu kurum ve kuruluşları, 100'den fazla öğrencisi olan eğitim kurumları, 100'den fazla çalışanı olan iş yerleri, sanayi kuruluşları, 4 ve 5 yıldızlı oteller ile 50 ve üzeri yatak kapasitesine sahip sağlık kuruluşları 2019 yılından itibaren 'Sıfır Atık Sistemine' geçecek.


Bu Haber 12.11.2018 - 14:33:21 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Serdar Sağlamtunç, FCSI 12.11.2018 - 04:08

    Biz 15 senedir bu sistemleri öneriyoruz henüz ilgi duyan ve uygulayan olmadı. Tesis ve çevre için çok olumlu ve kazanımlar olabilecek bir yöntem. Mühendislik kavram ve uygulama çözümleri çok önemli ve başarıyı doğrudan etkileyecek detaylara dikkat etmek gerekli. Anlaşılan biraz dayatma ile tesisler bu işi zoraki yapacaklar ancak süre yeterli hazırlık için yetersiz. Alt yapı ve makine gereksinimleri, sistem kurgusu belki birilerinin kafasında vardır ama uygulamak o kadar kolay değil. Nedense bu tip projeler bile popülizme kurban gidiyor. Asıl işlev bu kargaşada atlanıyor. Bilim ve mühendislik çözümleri ile güzel bir proje olabilirdi fakat görülen doğmadan ölü birtakım fikirler silsilesi olacak gibi.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.