Otellerden elde ettiği karı ikiye katladı, ilk çeyrekte 5 yeni otel açtı

Otellerden elde ettiği karı ikiye katladı, ilk çeyrekte 5 yeni otel açtı
Avrupa'nın en büyük seyahat grubu TUI, 2018 yılının ilk çeyreğine ilişkin bilançolarını açıkladı. Şirketin bilançosunda otellerden elde edilen kardaki artış ve ilk çeyrete beş otel açıldığına ilişkin açıklama dikkat çekti.


TurizmGüncel - Dış Haberler

TUI Group tarafından açıklanan ve 1 Ekim-31 Aralık 2017 mali dönemini kapsayan I. çeyrek bilançosuna göre, bu dönemde şirketin yolcu sayısı yüzde 4, gelirleri ise yüzde 9.1 oranında arttı.



Bir önceki yılın aynı çeyreğinde 3 milyon 280 milyon euro olan gelirini 3 milyar 580 milyon euroya çıkaran TUI, bir önceki dönemin aynı çeyreğinde 60 milyon euro olan operasyonel kayıplarını ise bu dönemde 25.5 milyon euroya çekmeyi başardı.

SEGMENTLERE GÖRE DURUM

OTELLER:

TUI'nin bünyesindeki otel ve resortler birinci çeyrekte operasyon gelirlerini neredeyse ikiye katladı. Otel segmentindeki gelir artışında otellerdeki doluluk oranlarının ve ortalama fiyatların artışının temel ol oynadığı belirtilen birinci çeyrek bilançosunda,

Otellerdeki gelir ikiye katlandı

TUI'nin otellerden elde ettiği vergi, faiz ve amortismanlar öncesi kar yüzde 91.9 oranında artarak 94.4 milyon euro oldu. Geçen yılın aynı çeyreğinde bu rakam 49.2 milyon euroydu. Söz konusu kara, 3 RIU otelin satışından elde edilen 38 milyon euro da dahil.

Geçtiğimiz yılın aynı çeyreğinde 63 euro olan TUI'nin oda başına geliri, bu çeyrekte 65 euroya, yüzde 72.6 olan ortalama doluluk oranı ise yüzde 75.1'e yükseldi.

Beş yeni otel açtı

Bu dönemde şirket, TUI Hotels & Resorts altındaki markalarla 5 yeni otel açtı. Bunlar, Riu Hotel Meksika, Maldivler ve Tayland'da birer tane Robinson Club ve Dominik Cumhuriyeti'nde açılan iki Bluen Diamond'dan oluşuyor.

KRUVAZİYER:

TUI Travel ilk çeyrekte kruvaziyerde de büyüme kaydetti. 2023'te teslim edilmek üzere yeni bir gemi siparişi veren TUI, kruvziyer turizminden elde ettiği vergi, faiz ve amortismanlar öncesi karı yüzde 33.5 oranında arttırarak 37.5 milyon euroya çıkardı. Bu rakam bir önceki yılın aynı çeyreğinde 28.1 milyon euroydu. 

TÜRKİYE, YUNANİSTAN VE KIBRIS SATIŞLARI GÜÇLÜ

TUI'nin birinci çeyrek bilançosunda, Türkiye, Yunanistan ve Kıbrıs satışlarının oldukça güçlü olduğu ve şirketin beklentileri ile bire bir örtüştüğü ifade edildi.




Bu Haber 13.02.2018 - 11:25:56 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.