'Otellerden 2015 fiyatlarını beklemek gerçekçi olmaz'

'Otellerden 2015 fiyatlarını beklemek gerçekçi olmaz'
Otel fiyatlarına yapılan astronomik zamları değerlendiren Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Erkan Yağcı, otellerden 2015 yılının fiyatlarını beklemenin gerçekçi olmayacağını söyledi.

Yaz tatili için başlayan erken rezervasyon kampanyaları, fiyat tartışmalarını da beraberinde getirdi. Tatil satın almak isteyen tüketiciler otel fiyatlarının geçtiğimiz yıllara oranla bir hayli yüksek olmasından şikayetçi olduklarını dile getirdi.

'ZAM ORANLARI FARKLILIK GÖSTEREBİLİR'

Hürriyet'ten Burak Coşan'a konuşan Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Erkan Yağcı, fiyat artışlarının bölgeden bölgeye, otelden otele farklılık gösterdiğini ve fiyatların pazar beklentilerine göre oluştuğunu ifade etti. Yağcı, otellerin yaptığı zam oranlarının değişklik gösterebileceğini ancak fiyatların geçen yıla oranla yüzde 30 ile yüzde 50 arasında arttığını belirtti. Yağcı konuşmasnda, 2015'ten beri neredeyse hiç zam yapmayan otellerden 2019 yılında aynı fiyatları beklemenin gerçekçi olmayacağını da dile getirdi.

'İYİ GÜNDE DE KÖTÜ GÜNDE DE ÇOK ÖNEMLİ'

Artan yabancı turist sayısıyla birlike otellerde yerli turiste ayrılan payın düşürüldüğü söylemlerine de yanıt veren Yağcı, yerli turistlerin, özellikle 2016 yılından sonra otellerin kurtarıcısı olduğunu, en zor zamanlarında otelcilere destek olan yerli turisti unutmanın mümkün olmadığını ve iç pazarın iyi günde de kötü günde de çok büyük önem taşıdığını ifade etti.

ERKEN REZERVASYON FIRSATLARI KAÇIRILMAMALI

Yaşanan bu fiyat artışlarından en az şekilde etkilenmek için tüketicinin erken rezervasyon fırsatlarını kaçırmaması gerektiğine dikkat çeken Yağcı, yabancı turistler nedeniyle otellerde istenilen zamanda istenile fiyata yer bulmanın zorlaşacağını da dile getirdi.



Bu Haber 19.12.2018 - 10:45:03 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.