İspanya'da otellerde sigara içmek yasaklanıyor! Yasa tasarısı hazırlandı
İspanya'da kamusal alanlarda sigara tüketiminin önüne geçilmesi için yasa tasarısı hazırlandı. Tasarıda yasağın uygulanacağı yerler olarak otel terasları, restoranlar, plajlar gibi kamusal alanlar da bulunuyor.

İspanya, açık alanlarda sigara kullanımını büyük ölçüde kısıtlayacak yeni bir yasa tasarısını onayladı. Sanchez hükümeti tarafından kabul edilen yasa tasarısı, bilindik sigaraların yanı sıra elektronik sigara ve vape cihazlarının da kamusal alanlarda kullanılmasını yasaklanmasını öngörüyor.
OTELLERİ DE KAPSAYACAK
Nefes’te yer alan habere göre sigara yasağı restoran, otel terasları, plajlar, otobüs durakları, tren peronları gibi alanları kapsayacak. İspanya Sağlık Bakanı Monica Garcia, düzenleme ile alakalı yaptığı açıklamada toplum sağlığını korumayı hedeflediklerini söyledi. Garcia, “Hedefimiz basit. Ortak kullanılan alanlarda temiz havanın standart haline gelmesi.” dedi.
Bakan özellikle hamile kadınlar ve astım hastalarının sigara dumanından etkilendiğine dikkat çekerken, bu kişilerin restoran teraslarında ve kamusal alanlarda başkasının sigara dumanına maruz kalmadan vakit geçirebilmesi gerektiğini belirtti.
REKLAMLARI DA YASAKLANACAK
Tasarı kapsamında tütün ürünlerine yönelik başka düzenlemelere de yer verildi. Buna göre reşit olmayanların tütün ürünlerine erişimi daha da zorlaşacak. Tütün ürünleriyle elektronik sigara reklamları tamamen yasaklanacak.
Düzenlemenin yürürlüğe girebilmesi için parlamentodan onay çıkması gerekiyor. Ancal sol azınlık hükümet parlamentoda çoğunluğu tek başına sağlayamadığından dolayı tasarının yasalaşıp yasalaşmayacağı şu an için bilinmiyor.
İlgili Haberler

Golf turizmi ile yılda ekonomiye 200 milyon euro ek katkı
Türkiye golf turizminde son yıllarda uluslararası arenada bilinirliğini artırırken, ekonomiye de ek olarak yaklaşık 200 milyon euroluk katkı sağlıyor.

ANEX'ten şirket sahibi Neşet Koçkar'ın gözaltısıyla ilgili açıklama
ANEX, Antalya'da yürütülen bir soruşturma kapsamında gözaltına alınan Neşet Koçkar ile ilgili bir açıklama yayınladı.

İstanbul Turizm Fuarı'nın adresi değişiyor! Fuar alanı 2,5 kat büyüyecek
Bu yıl yine on binlerce kişiyi ağırlayan ve sektör profesyonellerin yer aldığı İstanbul Turizm Fuarı’nın yoğun katılım ve artan ilgi nedeniyle 2027’de IFM’ye taşınacağı öğrenildi.



%20(2).gif)

