Oteller Turizm Fonu parasını turistten mi çıkarmak istiyor?

Oteller Turizm Fonu parasını turistten mi çıkarmak istiyor?

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in kente tatile gelen turistlerden şehir vergisi alınması gerektiğine dair önerisi, sadece Türkiye içinde değil, Türkiye'ye en çok turist gönderen Rusya'da da tartışma konusu oldu.


TurizmGüncel – Dış Haberler

Rus Tur Operatörleri Birliği'nin web sitesinde yayınlanan bir makalede, Başkan Muhittin Böcek'in turist vergisi önerisi irdelendi.

''Antalyalı otoriteler turist vergisini gündeme getirdi'' denilen makalede, Muhittin Böcek'in Antalya'nın da Avrupa'daki destinasyonlar gibi turist vergisi getirmesi gerektiğine dair ifadelerine yer verildi.

Recep Yavuz: Yılda 150-200 milyon euro gelir elde edilir

Antalya Kent Konseyi Başkanı Recep Yavuz'un görüşlerine verilen yazıda, ''Recep Yavuz Antalya'nın turist vergisinden yılda 150-200 milyon euro gelir elde edeceğini söylüyor. 2,5 milyon insanın yaşadığı Antalya'nın yaz sezonunda 5 milyon turiste ev sahipliği yaptığını belirten Yavuz, bunun da çöp, yol bakımı, kanalizasyon ve alt yapı üzerinde baskı oluşturduğunu ve şehrin alt yapı yatırımlarına harcadığı paranın bütçesini aştığını belirtti.'' ifadelerine yer verildi.

‘’Turistlerin Türkiye’ye gelme nedeni İspanya ve Yunanistan’da vergi olması değil’’

Turistlerin Türkiye'ye gelme nedeninin İspanya'da ve Yunanistan'da vergi alınmasından kaynaklanmadığına işaret eden Yavuz, turistlerin gelme nedeninin mükemmel ürünü iyi fiyata satın alabilmeleri olduğunu kaydetti.

‘’Vali de dillendirseydi daha fazla dikkate almak gerekirdi’’

Yazıda uzmanların başka bir detaya daha dikkat çektiği belirtiliyor. O da Antalya Büyükşehir Belediye Başkanının dile getirdiği verginin Vali tarafından dillendirilip dillendirilmediği. ''Eğer Antalya Valisi de bu konuyu gündeme getirseydi, o zaman açıklamayı daha fazla dikkate almak gerekirdi'' deniyor.

Türkiye Turizm Fonu payı detayı

Antalya'ya gelen turistlerden vergi alınmasının daha önce de gündeme getirildiği ancak miktarın 0,5-1 dolar arasında öngörüldüğü kaydedilen yazıda, yeni tartışmada vergi miktarının yüksek tutulmasının, kurulması planlanan Türkiye Turizm Fonu ile ilgili olduğu ileri sürüldü. Otelcilerin bu fona belli oranda kaynak aktarmasının öngörüldüğü ifade edilen makalede, ''Bu nedenle Antalya Büyükşehir Belediye Başkanının açıklaması, otelcilerin Türkiye Turizm Fonu için aktaracakları miktarı turistin cebine yansıtmak içn yürüttükleri lobi çalışmasının bir sonucu olabilir.'' denildi.



Bu Haber 02.07.2019 - 11:41:40 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.