Oteller için sosyal medya rehberi: Direkt rezervasyonlarınızı artırın

Oteller için sosyal medya rehberi: Direkt rezervasyonlarınızı artırın

Extranetwork, otellerin direkt rezervasyonlarını artırabilmesi için bir sosyal medya rehberi hazırladı.


Misafirlerinize ulaşmanın ve direkt rezervasyonlarınızı artırmanın en etkili yollarından biri de sosyal medya kanallarını aktif kullanmaktır. Instagram’da fotoğraf ve video paylaşmak seyahatlerin vazgeçilmez bir parçası olduğundan; kullanıcılar seyahatlerini planlarken de bu platformlarda tükettikleri içeriklerden ve gördükleri reklamlardan etkilenirler. Bu rehberde, otellerin sosyal medya kullanımını optimize ederek doğrudan rezervasyonlarını artırmak için uygulayabilecekleri stratejileri bulacaksınız.

1. Görsellerinizle büyüleyin:

Özellikle Instagram ve TikTok estetiğin ve görselliğin öne çıktığı platformlardır. Tesisinizin imkanlarını ve cazibesini yansıtan profesyonel görseller ve videolar ile takipçilerinizi etkiniz altına alın.

2. Özel teklifler ve indirimler:

Takipçilerinizin web siteniz ya da sosyal medya hesaplarınız üzerinden direkt rezervasyon yapmasını teşvik etmek için takipçilerinize özel indirimler ve teklifler sunun. "Sadece Instagram takipçilerine özel" kampanyalar düzenleyerek takipçilerinizi harekete geçirin.

3. Önceki misafirlerinizin memnuniyet yorumlarını paylaşın:

Seyahat severlerin yüzde 95'i bir otel rezervasyonu yapmadan önce yorumları okuduğunu, yüzde 53'ü ise hiç değerlendirmesi bulunmayan bir otele online rezervasyon yapmayacaklarını belirtmiş. Misafirlerin samimi değerlendirmeleri, otelinizde konaklamayı düşünen potansiyel misafirlerinizin karar mekanizmasını etkileyen önemli unsurlardır. Sosyal medya hesaplarınızda olumlu yorumları ve konuklarınızın güzel anılarını paylaşarak potansiyel misafirlerinizi etkileyin.

4. Etkileşimli içeriklerle bağlantı kurun:

Adı üstünde sosyal medya, sosyal olmalısınız! Anketler, ödüllü yarışmalar ve/ya soru-cevap seansları gibi etkileşimli içeriklerle takipçilerinizle doğrudan iletişim kurun. Onların beklentilerini ve isteklerini anlamak, küçük ödüllerle cezbetmek marka hatırlanabilirliğinizi ve rezervasyon yapma olasılıklarını artıracaktır.

5. Yerel etkinlikleri ve bulunduğunuz çevreyi tanıtın:

Otelinizin bulunduğu bölgedeki etkinlikleri, gezilecek yerleri ve yerel kültürü tanıtan içerikler paylaşın. Bu, otelinizi sadece bir konaklama yeri değil, aynı zamanda çevresini keşfetmek isteyenler için bir deneyim noktasına dönüştürecektir.

6. Sosyal medya reklamlarını kullanın:

Sosyal medya reklamları, hedef kitlenize daha spesifik bir şekilde ulaşmanızı sağlar. Daha önce sitenizi ya da profilinizi ziyaret etmiş kişilerin rezervasyon yapma olasılığı daha yüksektir. Yeniden hedefleme reklamları ile potansiyel misafirlerinizi ikna edin.

7. Online rezervasyonu kolaylaştırın:

Sosyal medya profilinize web sitenizdeki rezervasyon motoruna yönlendiren bağlantılar ekleyin. Misafirlerinizin web sitenizde hızlı ve sorunsuz bir şekilde rezervasyon yapabildiklerinden emin olun.

8. Düzenli ve planlı içerik paylaşın:

Sosyal medya bir maratondur. Doğru içerik stratejisi ile düzenli paylaşımlar yapın. Kampanya süreçlerini önceden planlayın.

Bu rehberde otellerin online rezervasyonlarını artıracak güçlü bir sosyal medya stratejisi oluşturmak için izlemeleri gereken temel adımlarını derledik. Etkileyici görsellerden başlayarak özel tekliflere, olumlu yorumlardan etkileşimli içeriklere kadar sosyal medya araçlarının etkili kullanımını kapsayan bu stratejiler, otellerin hedef kitleleriyle daha yakın bir bağ kurmalarını ve doğrudan rezervasyonlarını artırmalarını sağlamaktadır.

Extranetwork tarafından hazırlanan bu kılavuz, otelcilik sektöründeki profesyonellerin sosyal medya üzerinden başarılı bir şekilde pazarlama yapmalarına ve online varlıklarını güçlendirmelerine yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Daha fazla bilgi edinmek ve otelinizin dijital varlığını güçlendirerek online rezervasyonlarınızı artırmanıza yardımcı olan modüllerimizi keşfetmek için extranetwork.com'u ziyaret etmeyi unutmayın.



Bu Haber 05.10.2023 - 10:56:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.