Oteller 2021 sezonuna nasıl hazırlanıyor, nasıl bir sezon bekliyor?

Oteller 2021 sezonuna nasıl hazırlanıyor, nasıl bir sezon bekliyor?
2021 sezonunda talebin nasıl şekilleneceği ve hangi trendlerin öne çıkacağına ilişkin değerlendirme yapan otelciler, 2021’de BDT pazarlarında talebin yükseleceğini, Avrupa’da ilginin artacağını ve son dakika ağırlıklı bir sezon olacağını düşünüyor.

Milliyet gazetesinden Duygu Erdoğan’a konuşan otelcilerin 2021 sezonuna ilişkin görüş ve değerlendirmeleri şöyle:

Caresse a Luxury Collection Resort & Spa, Bodrum’un yatırımcısı, Büyükhanlı Kardeşler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Volkan Büyükhanlı:

Yüzde 35 artış olur

''2021 sezonunu nisanda açmayı planlıyoruz. Aşının dünyadaki olumlu etkileri turizm sektörüne de olumlu yansıyacak. Geçtiğimiz sezon verdiğimiz olumlu sınav neticesinde bu sene insanlar biraz daha rahatlamış olarak tatil planlarını yapacaklar. Müstakil havuzlu villa ve uzun dönem ev kiralamaların yoğun olacağını ve bunun yanı sıra kısa süreli konaklamalarda da artış olacağını öngörüyoruz. Aşının da piyasalara olumlu etkisi ile hem yurt içi hem de yurtdışından gelecek taleplerin geçen seneye göre yüzde 30-35 üstünde olacağını öngörebiliriz.’’

Büyükhanlı, Körfez ülkeleri ile BDT ülkelerinden geçen sezon görülemeyen ilgi 2021 yazı için geleceğini belirtirken, Rusya ve Ukrayna pazarlarında ise yoğun talebin devam edeceğini öngördü. Olumsuz bir gelişme yaşanmazsa İngiltere, ABD, Güney Amerika ve Avrupa’dan da talep geleceği tahmin ediliyor.

Hilton Dalaman Sarıgerme Resort and Spa Genel Müdürü Ali Tunç Batum:

Nisandan itibaren artış başlar

‘’Aşının çeşitli ülkelerde uygulanmaya başlaması ve yayılımıyla birlikte nisan ayı itibarıyla seyahat koridorlarında bir sorun olmazsa, tatil planları başlayabilir. Mayıs-ekim arası dönemin Türkiye turizminde verimli geçeceğine inanıyoruz. Seyahat kısıtlamalarındaki normalleşmeyle birlikte yine yabancı turist ağırlıklı bir sezon bekleyebiliriz. Yerli turist yüzdesi de artacaktır. BDT ülkeleri ağırlığı hissedilir olur, yanı sıra Avrupa’dan da iyi dönüşler alacağımıza inanıyoruz. 2020 için özellikle Ukrayna önemli bir pazar oldu. Devamlılığını görebiliriz”

Kaya Palazzo Golf Resort Belek Genel Müdürü Alper Türlü:

‘Avrupalı talebi artar

''2021 sezonu için son dakika satışlarının yoğun olacak. ‘Best age’ olarak tabir edilen 40-70 yaş aralığında Avrupa’da en çok seyahat eden grubun 2020’de ülkelerinde kalmayı tercih etti. Bunun yanında BDT ülkelerinden her yıl gelen misafirlerin dışında ek olarak Avrupa’nın gözde tatil merkezlerine gidemeyen kalburüstü misafir kesimi de Türkiye’ye geldi. Dolayısıyla bu yıl BDT pazarı ağırlıklı bir sezon yaşadık. Önümüzdeki yıl Avrupalı misafir sayısında artış olsa da BDT ülkelerinden gelecek misafirlerin ağırlıklı bir yıl olacağı kanaatindeyim.”

Ela Quality Resort Belek Hotel Genel Müdür Yardımcısı Emre Tatar:

İngiltere pazarı önde

''Yeni sezon için son dakika rezervasyonlarının ön planda olacak. Kasım-mart dönemini kapsayan erken rezervasyon döneminin pandemi endişesiyle geçebilir. Şu anda tüketiciler pandemi nedeniyle endişeli oldukları için talep çok az geliyor. Geçmiş yıllarla kıyaslanamayacak kadar az. Dolayısıyla son dakika satışlarının hakim olduğu bir sezon bekliyoruz. 2020 sezonunda BDT ülkelerinden yoğun trafik aldık. Dolayısıyla yine Antalya destinasyonu açısından BDT ülkeleri bir numara olur. Avrupa ülkelerine geldiğimizde ise başını Almanya’nın çektiği Macaristan, Avusturya, İsviçre gibi Orta Avrupa ülkeleri daha temkinli ve kontrollü davrandığı için buralarda düşüş bekliyoruz. Buna karşın Polonya’dan bir hareket bekliyoruz. 2021 rezervasyonlarında İngiltere pazarı şu anda ön planda görünüyor. Ortadoğu pazarı, iç pazar ve BDT pazarlarında da hareket bekliyoruz.’’

Çağdaş Holding İcra Kurulu Üyesi Dağlarca Çağlar:

Bodrum tarihi sezonlarından birini yaşayabilir

2021 yaz sezonuna da yön verecek başlıca etmen koronavirüs pandemisi olacak. Tüm senaryoları göz önünde bulundurarak Swissotel projemizde hazırlıklarımızı yapmaya başladık. Gerek Bodrum’daki Swissotel projelerimizde, gerekse pandemi döneminde büyük ağırlık verdiğimiz ve gerçekten büyük ilgi gören kişiye özel villa kiralama hizmetlerimizde şimdiden hazırlıklarımızı yapıyoruz. Pandeminin genel olarak kontrol altına alınması ve ülkeler arasındaki fiziki sınırların tamamen açılması durumunda Bodrum bu yaz sezonunda tarihi sezonlarından birini yaşayabilir. Özellikle Avrupa’da ertelenmiş bir tatil talebi olduğunu biliyoruz. Bunun yanında yurt içinden de ciddi bir ilgi bekliyoruz” diye konuştu.



Bu Haber 14.12.2020 - 15:44:16 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Emre Türk 15.12.2020 - 06:40

    Yine kurtardınız patlattınız Türkiye'de turizmi. Hadi bakalım

  • Mehmet Ozdemir 15.12.2020 - 03:17

    Üçünüzünde ,Dünyadan Haberiniz yok,Kalbur üstü Türkiye'ye gelmiş...;Rusya,Ukrayna'dan gelenleri,Kalbur Üstü zanediyor .

  • Mehmet Mehmetoğlu 15.12.2020 - 09:32

    bu özgürleri neye dayanarak yapıyorlar çok merak ediyorum doğrusu? Hangi verileri kullanıyorlar? O veriler nasıl oluşuyor? Eğer veriye dayanmadan yapılıyorsa...neden bilinmeyen hakkında biliniyormuş gibi konuşuluyor? Gerçekten anlaşılmaz

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.