Otelinizde bilimsel konferans düzenlerken başınız belaya girebilir

Otelinizde bilimsel konferans düzenlerken başınız belaya girebilir
Yayıncılar Meslek Birliği, otellerde düzenlenen bilimsel konferanslarda birlik üyesi yayınevlerine ait eserlerin korsan satışının yapıldığına dair duyum alındığı belirterek, otelcilerin konu ile ilgili duyarlı davranması istendi. Yazıda, yayınların korsan satışının yapılması durumunda yasanın öngördüğü cezalar da hatırlatıldı.


TurizmGüncel

Yayıncılar Meslek Birliği (YAYBİR) tarafından Türkiye Otelciler Federasyonu’na gönderilen yazıda, otellerde düzenlenen bilimsel kongrelerde birlik üyesi yayınevlerine ait eserlerin kurulan stantlar aracılığıyla korsan satışının yapıldığına dair şikayetler alındığı belirtilerek, birlik üyesi yayınevlerinin haklarının korunması amacıyla otelleri temsil eden TÜROFED’in bilgilendirilmesi ihtiyacı Doğduğu kaydedildi.


5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 71. Maddesi uyarınca, bir eseri yazılı izin olmaksızın çoğaltan, değiştiren, dağıtan, satışa arz eden, ihraç veya ithal eden kişilerin bir yıldan 5 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırıldığı hatırlatıldı. Yazıda, yine aynı kanunun 81. Maddesi uyarınca, bandrol yükümlülüğüne aykırı ya da bandrolsüz olarak bir eseri çoğaltıp satışa sunan, satan ya da ticari amaçla satın ala kişilerin de 1 yıldan beş yıla kadar hapis cezası ve 5 bin güne kadar adli para cezasıyla cezalandırıldığı belirtildi.
 


Bu Haber 20.04.2012 - 16:00:39 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.