Otelden ölümcül hata: 9 yaşındaki çocuk su yerine lavabo açıcı içmiş

Otelden ölümcül hata: 9 yaşındaki çocuk su yerine lavabo açıcı içmiş

İstanbul’a tatile gelen ABD’li ailenin 9 yaşındaki çocuğunun tıkalı lavaboyu açmak için gelen teknik personelin unuttuğu su şişesine konulmuş lavabo açıcıyı içerek rahatsızlanması sonucu aile tarafından açılan davada bilirkişi otel müdürünü asli, teknik personeli ise tali kusurlu buldu.


ABD uyruklu N.S.H. (9) ailesiyle birlikte 14 Aralık 2021'de İstanbul'a tatile geldi. Bağcılar'daki bir otele yerleşen 4 kişilik aile odadaki lavabonun tıkalı olduğunu gördü.

Sözcü’den Hayati Arıgan’ın haberine göre, tıkanan lavabo için odalarına gelen otelin teknik servisinde görevli K.A. lavaboyu açmak için kullandığı pet içine koyulan sodyum hidroksit dolu şişeyi odada unuttu. Ailenin küçük çocuğu N.S.H. şişe içindeki sıvıyı su zannedip içti.

İçtiği su şişesinin içeresinde kimyasal maddenin lavabo açıcı olduğunu öğrenen aile çocuğu özel hastaneye götürdü. 9 yaşındaki çocuk 10 gün yoğun bakımda kaldı.

Çocuğun ailesi otelden davacı ve şikayetçi oldu. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığı soruşturmada anne ve babanın kusuru ve yükümlülüğü olduğu gerekçesiyle kovuşturmaya yer olmadığı kararı verdi. Sulh Hukuk Hakimliğine yapılan itirazda olayda sorumluların kusurunun belirlenmeden takipsizlik kararı verilmesinin doğru olmadığı belirtilerek, bilirkişi raporu alınması istendi. Yeniden başlatılan soruşturmada savcılık dosyayı bilirkişiye gönderdi.

Raporda mağdur çocuğun ebeveynlerinin, uygun şekilde etiketlenmemiş ve normal su şişeleriyle aynı renkte ve şekilde olan kapta (önceden su için kullanılan pet şişe) muhafaza edilen kimyasal maddeyi odalarında fark etmeleri mümkün olmadığından olayda kusurlu olmadıkları belirtildi. Otel müdürünün asli derecede kusurlu olduğu, teknik eleman K.A.'nın tali derecede kusurlu olduğu ve mağdur çocuğun ebeveynlerinin kusurlarının bulunmadığının yer aldığı bilirkişi raporu savcılığa ulaştı. Soruşturma ise devam ediyor.



Bu Haber 27.04.2023 - 12:01:58 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.