Otelciye 2019 uyarısı: Haysiyetli tüccar kazanacak, diğerleri kaybedecek

Otelciye 2019 uyarısı: Haysiyetli tüccar kazanacak, diğerleri kaybedecek
Bentour CEO’su, tecrübeli turizmci Kadir Uğur, yeni ziyaretçi rekoru kırılması beklenen 2019 sezonuna dönük uyarılarda bulundu.

‘’İşte yeni bir sezon, işte yeni umutlar. Tekrar dünya birincisi oluverdik’’ diyen Bentour CEO’su Kadir Uğur, ITB Fuarı öncesi sevinç yaşamanın hem iyi hem de kötü olduğunu söyledi. Türk turizmici ne zaman ITB’den önce sevinip şımarsa sezonun hep kötü geçtiğine dikkat çeken Uğur, ‘’Acaba nazar mı değiyor, yoksa bir şeyi yanlış mı yapıp iyi gelen sezonun tersine dönüşüne şahit oluyoruz? İnşallah bu sefer şımarıklığımız geri tepmez güzel günleri sezon sonuna kadar beraber yaşarız.’’ ifadelerini kullandı.

''SEZON İYİ GİDİYOR BEN DE DAHA FAZLA FAYDALANAYIM' DİYENLER...

Kadir Uğur, açıklamasının devamında şunları söyledi:

Geri tepen yılları incelediğimde bakıyorum biryerler de hakikaten hata yapmışız. Çünkü tavırlar hep aynı. 'Sezon iyi gidecek ben bundan çok daha fazla faydalanayım' deyip fiyatını değiştirmeye çalışan otelciler, birden bire ön rezervasyon teşviklerini silmeye çalışan otelciler, sanki yaraların hepsi hemen kapanmış gibi bütün teşvikleri, yardımları silen Turizm Bakanlığı ve Türkiye’nin turizmde öne çıkmasını hazmedemeyen rakip ülkeler terse dönüşün başlangıcı olmuş.

''KİMİN TÜRKİYE TURİZMİNİ KORUDUĞUNU GÖRDÜK''

Kriz aylarında ne güzeldik; kimin Türkiye turizmini koruduğunu, kimin uçakların yönlerini değiştirip Türkiye’ye turist göndermediklerini gördük. Ve de hangi otellerin kaliteyi bozmamak icin boş otelde bile zengin büfesini sergileyip, kimseye boyun eğmediğini ve çıtayı yüksek tuttuğunu beraber yaşadık.

Bu yazdıklarımdan kimse gocunmasın. İyiler, anlaşmalarına, kalitelerine sadık kalanlar gene güzel bir turizm yaşamaya devam edecek ama günü fırsat bilip fiyatlarını yukarı çekmeye, müşteriye verilen bonuslarını silmeye çalışanlar gene tüketici tarafından cezalandırılacak.

''HAYSİYETLİ TÜCCAR KAZANACAK''

Şimdiye kadar bu böyle olmuş, bundan sonra da böyle olacak. Haysiyetli tüccar kazanacak diğerleri kaybedecek.

Ümidim bu anlaşmalara uymayan turizmcilerin minimumda kalması. Bu arkadaşlarımız da birden bire artan fiyatlarla talebin düşeceğini görecek ve de tesislerinin son dakikaya kalmasına sevinemeyecek.

Hayırlı sezonlar diliyorum. ITB de görüşmek üzere.''



Bu Haber 18.02.2019 - 08:27:10 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.