Otelcilerden hükümete Cizre, Sur, Silopi önerisi

Otelcilerden hükümete Cizre, Sur, Silopi önerisi
Cizre, Sur ve Silopi'de 80 binden fazla öğrencinin eğitime ara vermesi turizmciler ile eğitimcileri harekete geçirdi. Turizmciler, "Görev verilsin, kıyıdaki otelleri Güneydoğu'daki çocuklara açalım" dedi.


Güneydoğu'da çatışmalar nedeniyle öğrencilerin okula gidememesi turizmciler ile eğitimcileri harekete geçirdi. Sabah'tan Betül Alakent ve Ceyda Karaaslan'ın haberine göre, sezon bitimi nedeniyle yüzde 70'i kapalı olan kıyı otellerinin sahipleri, "Görev verilsin, çocukların eğitimi için tesislerimizi açalım" teklifi getirdi. Eğitimciler de "Bu formülle Güneydoğulu çocuklarımız hem denizle tanışır hem de eğitim açıklarını kapatırlar" dedi.

KÂR AMACI GÜTMEYİZ

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, "Uygun koşullar oluşursa, hiçbir kâr amacı gütmeden tesislerimizi açabiliriz" diye konuştu. Akdeniz Bölgesi'nde 500 bin yatak kapasitesi olduğunu hatırlatan Ayık, şunları söyledi:

"Sezon bittiği için bunun yaklaşık 350 bini kapalı. Çatışmaların yoğun olduğu Cizre, Silopi, Sur gibi bölgelerdeki çocuklarla ailelerine ve onlara eğitim verecek öğretmenlere tesislerimizi açarız. Sezona kadar otellerimizde konaklayabilirler. Böylece bu zorlu süreci, devletin önderliğinde, eğitim sektörünün iş birliğiyle hep birlikte aşarız." Tesislerin açılmasıyla birlikte iş imkânının da ortaya çıkacağını belirten Ayık, yaklaşık 100 bin kişinin istihdam edilebileceğini ifade etti.

EĞİTİMCİLERDEN DESTEK

Turizmcilerin önerisine eğitimciler de destek verdi. Terör olayları nedeniyle psikolojileri bozulan çocukların güneydeki kentlerde moral de depolayacağını söyleyen eğitimciler, "Bu gerçekleşirse, Güneydoğu'da okula gidemeyen çocuklarımız derslerinden geri kalmaz, eğitim açıkları kapanır. Yüksek moralle sınavlarda daha iyi performans gösterirler" dedi. Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cem Gülan, "Bakanlığın vereceği karara göre biz maddi-manevi desteğe hazırız. Bütün okullar devletindir. Özel ve devlet okulu diye ayrım yapmayız. Bakanlık böyle bir düzenlemeye giderse, biz de bütün olanaklarımızla yardımcı oluruz" diye konuştu. Cizre, Silopi ve Sur ilçelerinde 80 binden fazla öğrenci çatışmalar nedeniyle eğitimlerine ara vermişti.

'EL BİRLİĞİYLE AŞARIZ'

ASKA Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Aslan, devletin önderliğinde yapılacak bir sosyal sorumluluk projesinde seve seve yer alacaklarını söyledi. Aslan, "Orada yaşananlar tüm ülkeyi etkiliyor. Çocuklarımızın eğitim sürecine devam etmesi için ne gerekiyorsa yapmaya hazırım. Açık olan otellerim de var, kapalı olanlar da. Kapalı olanları açarım, sezona kadar burada kalır ve eğitim alırlar. Elimden geldiğince maddi destek de sağlarım" ifadelerini kullandı.

Belek Turizm Yatırımcıları Ortak Girişimi (BETUYAB) Başkanı ve Bellis Otel'in patronu Cemil Uğurlu da Türk milletinin bugüne kadar yaşanan her zorlu süreci kenetlenerek aştığını vurgulayarak, "Devletimiz orada güçlü mücadelesini sürdürürken biz de sosyal sorumluluk projeleriyle milletçe bu sorunu aşarız. Bu projeyle 250-300 bin kişi Türkiye'deki farklı otellerde kalabilir. Ama devletin koordinasyonu çok önemli" dedi.

EGELİLER 'BİZ DE VARIZ' DEDİ

Ege Turistik Otelciler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler de görev verilmesi halinde böyle büyük bir sosyal sorumluluk projesinde gururla yer alacaklarını belirtti. İşler, "Sezonun kapanması nedeniyle Ege'deki kıyı otellerinin de yüzde 75'i kapalı. Böyle güzel bir proje hayata geçer, Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Turizm Bakanımız görev verirse tesislerimizi seve seve açarız. Egeliler olarak böyle bir projenin içinde yer almaktan gurur duyarız. Böylece bölgedeki masum insanlara da bir nebze olsun destek sağlarız" dedi.


Bu Haber 04.01.2016 - 09:54:37 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.