Otelcilerden fahiş zamma tepki: Anahtarları size verelim!

Otelcilerden fahiş zamma tepki: Anahtarları size verelim!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki otel ve restoranlar, elektrik fiyatlarına yapılan yüksek zamma tepki göstererek 'anahtarı size verelim' dediler.


Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki oteller ve restoranlar, elektrik fiyatlarındaki fahiş artışa tepki gösterdi. Ticari işletmelerde kullanılan elektrik tarifesine son 8 ayda yüzde 60 zm yapıldığını belirten turizm işletmeleri, bir açıklama yaparak duruma tepki gösterdi.

Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acentaları Birliği (KITSAB), Restorancılar Birliği (RES-BİR) ve Kıbrıs Turistik Otelciler Birliği (KITOB) tarafından yapılan ortak açıklamada şu ifadelere yer verildi:

*Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nu (KIB-TEK) hedef şaşırtıcı reklamlarının arkasında ticari tarifeye 1 Nisan itibarı ile %22-%27 aralığında son sekiz ayda ise toplam %60’ın üzerinde artış yapılmıştır.

*Bu zamlarla halihazırda ödeme güçlüğü çektiğimiz elektrik giderlerimiz mantık ve insaf sınırlarını aşıp, başa çıkılamaz düzeye ulaşmıştır.

*Bu denli yüksek elektrik maliyetlerinin sektörümüzde hizmet ve ürün fiyatlarına yansıması ile birlikte zaten ulaşımın pahalı ülkemizde turizm ürünlerinin rekabet edebilirliği kalmayacaktır.

*Bunun neticesi olarak meydana gelecek zincirleme artışlar tüm maliyetlerimizi öngörülemez bir seviyede artıracaktır.

*Buna ilaveten bu zammın topyekün bir enflasyon etkisi yaratacağı, esnafın işini alt üst edeceği ve tüm halkın temel ihtiyaç maddelerini etkileyeceği bilinmektedir.

*İlgili kurumdaki çarpık ve yanlış yönetimin yarattığı zarara ülkemiz turizmini, tüm esnaf ve üreticilerini top yekün KKTC halkını ortak etmeye çalışarak hepimizi batışa ve perişanlığa sürüklediğini biliniz.

*Biz diyoruz ki buyurun otel, restoran ve tüm iş yerlerinin anahtarlarını siz hükümet yetkililerine verelim, bu tesisleri bu astronomik elektrik maliyetleri ile siz çalıştırın!



Bu Haber 02.04.2019 - 10:23:30 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.