Otel tasarımlarında 2019 trendleri neler?

Otel tasarımlarında 2019 trendleri neler?
Önde gelen otel tasarımcıları, 2019 yılında hangi trendlerin öne çıkacağını değerlendirdi. Yapılan yorumlarda, daha esnek ve çok yönlü lobiler, sadeleşen oda mobilyaları ve daha cesur renk ve tasarımların öne çıkacağı belirtiliyor.

TurizmGüncel – Dış Haberler

Dünyanın dört bir yanındaki otel projelerinde görev lan tasarım uzmanları, 2019 yılında otellerde öne çıkan tasarım trendlerini değerlendirdi.

Sundukovy Sisters'ın kurucusu Olga Sundukovy:
LOBİLERDE DAHA AKIŞKAN VE ESNEK BİR DÜZEK


Otellerin lobileri giderek daha büyük bir sosyal merkez haline gelirken, restoranlar otel misafirleri ile dışarıdan gelenlerin birlikte yemek yediği alanlara dönüşüyor. Bu nedenle otellerin halka açık alanlarında renovasyon yaparak yeni müşteriler kazanmanız için iyi bi fırsat.

Lobinin giderek daha işlevsel ve komşuluk yaşam alanı olmaya başladığını görüyoruz. Bu nedenle lobilerdeki düzen daha akışkan ve esnek olmalıdır. Ortak alanların tasarımı sezgisel olmalı, ancak bir alanı belirli bir işlevle sınırlandırmamalıdır. Örneğin, bir otel zincirinin yeniden markalanması sırasında otele, orak alanlardaki konseptin gün içinde değiştirilmesini önerdik. Bu şekilde, konukların sabah konforlu bir şekilde kahvaltısını yaptığı alan, öğlene doğru salon veya konferans alanı olarak kullanılabilir.

Shift Studio Design'ın kıdemli ortağı ve proje tasarım müdürü Claire Richards:
HERKESLE BİRLİKTE AMA AYNI ZAMANDA YALNIZ

Dizaynımıza veya yenilemelerimize otelin lobisiyle başlarız. Bir otel için lobi son derece önemlidir ve o tesiste. nasıl bir konaklama yapacağınız konusunda size ip ucu verir. Lobide gördüğümüz trend, kulüp/oturma odası atmosferinde, Sturbuck'taki gibi herkesle birlikte ama aynı zamanda ayrı olduğu bir format.

Ele alınabilecek bir diğer unsur yiyecek-içecek bileşenleri. Bu unsurların, yerel kültüre daha fazla vurgu yapacak şekilde dönüştürülmesi gerekiyor. İnsanlar seyahatlerinde daha fazla benzersiz deneyim yaşamak istiyor ve lokal unsurlar bu işi kolaylaştırıyor.

Grizform Design Architects iç dizayn müdürü Ashley Kirkland:
ODA MOBİLYALARI GÜZEL BİR BAŞLANGIÇ OLABİLİR

Bir seyahatçinin otelde en fazla zaman geçirdiği yer kuşkusuz odasıdır. Odaların güncellenmesi, tesise yni bir vizyon ve hikaye eklemenin en etkili yollarından biridir. Bu nedenle oda mobilyaları güzel bir başlangıç olabilir. Ağır şifoniyerleri ve çekmeceleri açık dolaplar ve raflarla değiştirmek odaya anında daha güzel bir görsellik kazandırır.

Dinamik mobilyalar kullanmak, misafirin odayı yaşam tarzına göre şekillendirmesine olanak sağlar. Örneğin, ergonomik sehpaya sahip şezlong, genç profesyonel için masa, bir sonraki için huzurlu bir okuma köşesi olabilir.

Olga Sundukovy: Otel tasarımlarında malzeme olarak ahşap, taş ve metal gibi doğal ürünlerin trend olacağını, plastiğin daha az kullanılacağını düşünüyoruz. Tasarımlarda geri dönüştürülebilir çevre dostu malzemeler öne çıkacak. Tarihi mirası işe katmayı ve onları farklı şekillerde kullanmayı seviyoruz. Mesela NY Exchange konseptli butik otel binanın tarihi mimarisini, ve özellikle banka tesisleri için tasarlanan alanları dikkate aldık. İç mekana entegre ettiğimiz eskiden kalma iki bölmeli bir kasa var örneğin.

Claire Richards: Çevre dostu malzemelerin trend olduğunu biz de görüyoruz. İnsanlar çevre üzerinde olumlu etkilerinin olduğunu, çevreye önem veren bir tesiste konakladıklarını görmek ve hissetmek istiyorlar.

Ashley Kirkland: Odalardaki yer döşemelerine dönük yaklaşım da kesinlikle değişiyor. Ahşap desenli vinil karoların ve yerleştirilen diğer esnek malzemelerin kesinlikle bir çekim gücü var. Halılar ise odanın önemli elementlerinden biri olmaya devam ediyor. Daha küçük, etkili tonların ve dokuların bulunduğu halılar öne çıkıyor.

Olga Sundukovy: Otelcilerin günümüzde başarmaya çalıştığı şey bireysellik. Standart oteller bile bugün dizaynda benzersiz bir şey kullanmak istiyor. Yaşam tarzı veya butik oteller, yüksek standartların da ötesinde, deneyimler sağlamak durumunda.

Claire Richards: Bir oteldeki odaların aynı olması veya aynı standartta olması atık ortadan kalkıyor. Ayrıca, kamuya açık alanların giderek daha esnek bir hale geldiğini görüyoruz. Geleneksel toplantı salonları için de aynı şey geçerli.

Ashley Kirkland: Geçmişteki sessiz ve düz renklerin yerini daha cesur ve çarpıcı renklerin ve desenlerin aldığını görüyoruz. Bunu hem misafirler hem de otel sahipleri istiyor.


Bu Haber 29.01.2019 - 13:58:05 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Serdar Sağlamtunç, FCSI 29.01.2019 - 03:44

    Küresel maddi sıkıntıların beklentisi altında gelecek 10-20 yıllık projelerin yerel ve minimal malzemeler ile yapılması söz konusu. Peki, bizim turizm sektörü paydaşları ve hizmet veren teknik kişiler bu değişime hazır mı? Sanmıyorum. Halen harcanan rakam büyüklüğü marifet olarak sunuluyor. Yatay mutfaktan dikey tarza geçiş ile ilgili sıfır çalışma var. Üreticiler ise daha fazla kopyalayıp daha çeşitli üretme peşinde. Bilgi-deneyim-liyakat üçlüsü olmadan hiçbir alanda tek bir değişim veya gelişim olası değil. Ama bu hantal yapının nasıl değişeceği ilginç bir soru olarak kalacak. Kral çıplak hem de çırılçıplak :)

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.