Otel müdürünü turizm bakanı yaptılar

Otel müdürünü turizm bakanı yaptılar
Güney Kıbrıs, ilk defa bir turizm bakanı atadı. Bakanlığa atanan ilk isim ise ise, Savvas Perdios adında eski bir otel yöneticisi.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Güney Kıbrıs, daha önce ismi Kıbrıs Turizm Organizasyonu olan departmanı turizm bakanlığına dönüştürdü ve bakanlığa ilk atamayı yaptı. Çarşamba günü ataması yapılan Savvas Perdios'un, ülkenin en büyük en önemli gelir kaynağı olan turizmi geliştiresi ve büyütmesi bekleniyor.

''DEVLET MEKANİZMASINDAKİ KISITLAMALARA MARUZ KALACAK''

Güney Kıbrıs'ta oluşturulan turizm bakanlığının aha hızlı ve esnek bir yasal düzenleme yapma konusunda çok daha güçlü olacağı belirtiliyor. Cyprus Mail'de yer alan haberde, ''Yeni bakanlıkla birlikte Kıbrıs'ta işlerin daha hızlı ileleyeceği ve değişen koşullara daha iyi ayak uydurulacağına inanmak zor. Çünkü, diğer bakanlıklar gibi bu bakanlık da devlet mekanizmalarındaki kısıtlamalara maruz kalacak.'' denilerek ülkedeki bürokrasiye dikkat çekildi.

''ÖNEMLİ BİR KİLOMETRE TAŞI''

Kıbrıs Rus Kesimi Başbakanı Nicos Anastasiades ise, oluşturulan yeni bakanlığın ülke turizmi açısından önemli bir kilometre taşı olduğunu söyledi. Anastasiades, Turizm Bakanlığı'nın adada sürekli büyüyen turizm sektörü için modernleşme çağının önünü açacağını belirtti.

Güney Kıbrıs’ın ilk Turizm Bakanı görevini üstlenen Perdios, Bakanlığın personeli olacak olan Kıbrıs Turizm Teşkilatı (CTO) personeline hitaben yaptığı konuşmada “ülke turizminde son yıllarda tüm başardıklarınızdan dolayı saygı duyuyorum ve başarınız çok büyüktü” diyerek bu yönde çalışan herkesi tebrik etti.

''KİMSENİN TEK BAŞINA KARAR ALMA HAKKI YOK''

Perdios, personelin turizm alanında bir sonraki adımların temelini oluşturduğunu söyledi ve turizm alanındaki stratejilerin belirlenmesi için alandaki tüm kurumların düşüncelerini dinlemek istediğini söyledi.

Turizmin ekonomide önemli bir sektör olduğunu ve kimsenin tek başına karar alma hakkı olmadığını vurguladı.



Bu Haber 03.01.2019 - 10:16:44 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Gulseli Hayal 04.01.2019 - 10:35

    otel müdürünü bakan yaptılar başlığı koymuşsunuz. Bizim ülkemizde de acenta sahibi bakan oldu bunda neden bir anormallik var onu anlayamıyor insan. Hepsine alışabiliyoruz galiba

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.