Otel müdürleri patronlarının turizm bakanı olmasını önerdi

Otel müdürleri patronlarının turizm bakanı olmasını önerdi
Majesty Grubunun Antalya Kemer’de bulunan otelleri Majesty Mirage Park Otel’in Genel Müdürü ve Majesty Grup Genel Koordinatör Yardımcısı Derya Göksan, Majesty Club Lamer Art Genel Müdürü ve Kemer Tanıtım Vakfı (KETAV) Başkan Yardımcısı Ülkay Atmaca ve Majesty Lamer Otel Genel Müdür Efgan Duran sezona dair açıklamalarda bulundu. Bir an önce hükümetin kurulmasını isteyen Genel Müdürler, turizm bakanlığı için de duayen isimlerin ön plana çıkarılmasını ve patronları Vural Öger’in turizm bakanı olmasını önerdi.

Otel müdürleri patronlarının turizm bakanı olmasını önerdi
Otel müdürleri patronlarının turizm bakanı olmasını önerdi
Otel müdürleri patronlarının turizm bakanı olmasını önerdi
Otel müdürleri patronlarının turizm bakanı olmasını önerdi

Majesty Mirage Park Otel Genel Müdürü ve Majesty Grup Genel Koordinatör Yardımcısı Derya Göksan, hükümetin kurulamamasının sektörü oldukça zorda bıraktığını ifade ederek şunları söyledi:

‘’Sezonun da sonuna geliyoruz. İleriyi kurtarmak için yapılması gereken çok şeyin olduğuna inanıyoruz. Nasıl bir hükümet kurulursa kurulsun, bu hükümetten doğru hamlelerin yapılmasını bekliyoruz. Biz burada bu işe sadece turizm açısından bakıyoruz. Sayın Bakanımızın bu güne kadar turizm adına yaptıkları yadsınamaz. Değerli bir insan. Bundan sonraki hükümette yer alır mı almaz mı bilmiyoruz. Ancak turizm alanında, turizmin içinden gelen birileri ile yola çıkmakta fayda olduğuna inanıyorum. Bu ifademden de sakın Sayın Bakanımızın başarısız olduğu algılanmasın. Kendisinin değerli bir insan olduğunu da biliyoruz. Ama yeni dönemde bir değişim olacaksa, turizmin içinden gelen bir isim ile devam edilmesinin doğru olacağına inanıyorum.’’

VURAL ÖGER NEDEN OLMASIN?

Sektörden gelen turizm bakanı kim olabilir sorusuna da cevap veren Göksan, “Türkiye’de turizmi yönetebilecek çok sayıda duayen insan var. Bu isimlerden biri de Öger Grubu’nun kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Vural Öger. Öger, Avrupa Parlamentosu’nda görev yapmış, vizyonu olan, turizmin kökünden gelen, otelcilik sektöründe, havacılık sektöründe, acente ve tur operatörlüğü alanında çalışmalar yürüten, belli bir turizm tecrübesi olan bir insan. Bence Vural Öger’in hangi partiden olacağı önemli değil, önemli olan tecrübelerinden ve vizyonundan turizm sektörünün yararlanmasıdır. Bu isimlerden sektörün şu andaki kriz döneminde daha kolay aşması adına yararlanılabilir. İki aylık geçici hükümette ne kadar verim alınabilir bilemiyorum ama ileriye dönük olarak mutlaka bu konu dikkate alınmalıdır” dedi.

‘TÜRKİYE’NİN MARKA DEĞERİNİ ARTIRMA ÇABASINA BÜYÜK DESTEK VERİR’

Majesty Lamer Otel Genel Müdür Efgan Duran ise Vural Öger’in Türkiye’nin marka değerini arttırma anlamında büyük katkı sağlayacağına dikkat çekti ve şunları söyledi:

“Vural Öger’in şöyle bir katkısı da olur. Türkiye’nin marka değerini arttırma ile ilgili çabaları var.  Kendisi zaten Öger markasını en üst noktaya taşıdı. Bu bilgi birikimi ülkemiz içinde büyük bir katkı sağlayacaktır. Neden olmasın?”diye konuştu. Majesty Club Lamer Art Genel Müdürü ve KETAV Başkan Yardımcısı Ülkay Atmaca ise “Turizmse, 50 yıllık turizmci. Siyasetse, Avrupa Parlamentosunda milletvekilliği yapmış birisi. Eğitimse, zirvede. Daha iyisi olabilir mi bilmiyorum?”

SEZON BAŞINDA RUSYA KRİZİ, ŞİMDİ DE TERÖR

Sezonda gelinen noktayı da değerlendiren Derya Göksan “İyi geçen bir sezon yaşamadık. Farklı platformlarda bunu belirtmiştik. Sezon başında Ukrayna ve Rusya krizinden kaynaklanan sorunlar direkt bizi etkiledi. Avrupalı turistin zamanı olan sezonun ikinci yarısına geldiğimizde ise terör faaliyetlerinden dolayı ciddi bir rezervasyon yavaşlaması yaşadık. Hatta iptaller var. Neresinden tutacağımızı biz de şaşırdık. İnşallah ortalık yakın zamanda durulur ve akış tekrar devam eder. Sonuç olarak da son iki aylık periyodu iyi geçiririz diye ümit ediyoruz” dedi.
Majesty Lamer Otel Genel Müdür Efgan Duran ise yaptığı değerlendirmede “Rakamlar zaten ortada. Ağustosun sonu itibariyle yaklaşık 500-600 bin üzerinde kayıp bekleniyor. Bu sayının yaklaşık 500 bini Rus pazarından. Bu durum, özellikle Kemer bölgesi olmak üzere, Rusya pazarı ağırlıklı çalışan otelleri çok ciddi etkiledi. Şu anda görevimiz krizi en iyi şekilde yönetmek. Olabildiğince pozitif bakıp yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

‘DEVLET İLE SEKTÖR EL ELE VERMELİ’

Devletin sektör ile el ele verip bu sıkıntıları aşacağını düşündüğünü ifade den Majesty Club Lamer Art Genel Müdürü ve KETAV Başkan Yardımcısı Ülkay Atmaca, “28 yıldır bu sektörün içerisindeyim. Bu süre içerisinde bu sektör çok krizler atlattı. Umarım bunu da atlatacak.  Bu aşamada devletin sektörün alt dinamikleri ile el ele verip birlikte yürümesi lazım. Son iki aya geldik. Çok kötü bir ilk sekiz aydı. Kaybedilen rakamlar oldukça yüksek. Geçen sene gelen turist sayısı ile bu seneki sayı arasında çok fark var. Ama konaklama gün bazında çok daha ciddi bir fark var. Bu da eksiyi yükseltiyor. Ayrıca  2015’de Antalya’ya hizmete giren 30’bine yakın yeni yatak var. Bunu da dahil edersek bu kayıp bence bir milyonları bulacak. Bu bir milyon kayıp, fiyatlarda en az yüzde 25-30 indirime neden oldu. Bir de son günlerde terör ile uğraşıyoruz. İvedilikle bunlara çözüm bulunup, sektöre birilerinin liderlik yapması ve düzlüğe çıkarması gerekiyor. Yoksa 2016’yı da kaybederiz.” diye konuştu. (Halil Öncü-Kemer)
 




Bu Haber 26.08.2015 - 16:55:22 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Yagcilar

    Ali bozkurt 13.11.2023 - 02:51

    Biraz daha yalamaniz gerekiyor .

  • Serdar Karcılıoğlu 03.09.2015 - 11:35

    Arkadaşlar bu tür olumsuz yorumları yapmayın...Böyle bir şeyi her kim koltuklarını korumak adına dahi söylemiş olsalar son derece doğru bir tespit ve öneri yapmışlar.. Yıllarını Turizm mesleğine vermiş, gerçek bir turizmcidir sayın Öger.. Sektörümüzün bitmek bilmeyen sorunları ve çekilen çilelerin siyasiler ve siyasetten kaynaklandığı önemli bir tespit ve dahası doğru değil mi? Turizmi bir bilim dalı olarak değerlendiremeyen iş bilmez siyasi kadroların yine iş bilmezlerin önerileri ile yürütmeye çalıştıkları Turizmimizin geldiği nokta ortada değil mi? Hayatında otelde konaklamaktan restoranda yemek yemekten başka hiç bir şey bilmeyen siyasilerin Turizm Bakanı, sırf ego ve fantazilerini yaşamak adına tesisler yapıp kartvizitlerine "turizmci", "otelci" diye yazıp ahkam kesmeye başlayan insanların yanında Vural Öger gibi çekirdekten yetişmiş, yine söylüyorum gerçek bir turizmcinin sektörün başına gelmesi Turizmin kurtuluşunun ilk adımı olacaktır... Ama ne yazık ki bu gün itibariyle tüm bu söylediklerimizi gerçekleştiremediğimiz de ortada iki aylığına da olsa yine bir bilmeyen iş başında...sonrasında da öyle olmaz inşallah...

  • önbürocu 28.08.2015 - 02:30

    tabi tabi emriniz olur beyfeniler

  • Derya Yıldırım 26.08.2015 - 11:44

    Koltuğu korumak isteyen müdürlerin yeni hamlesi yaratıcı olmus. bence keni işlerini yapsalar daha iyi olur, satıcının ve personelin parasını ödeme gibi

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.