Otel müdürleri İzmirdeki tesislerin son durumunu anlattı

Otel müdürleri İzmirdeki tesislerin son durumunu anlattı

İzmir’de faaliyet gösteren şehir otellerinin müdürleri, tesislerdeki son durumu Travel Turkey Fuarı kapsamında düzenlenen “İzmir’de şehir otellerinin nabzı nasıl atıyor?” başlık panelde anlattı.


TTI Fuarı kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi Turizm Şube Müdürü Melih Kayacık’ın moderatörlüğünde düzenlenen panele katılan Swiss Otel Grand Efes Genel Müdürü Rıza Elibol, Hyatt Regency İzmir’in Genel Müdürü Zafer Canbaz, İzmir Palas Genel Müdürü Aydın Tokbaş, Marriott İzmir Genel Müdürü Sercan Korkusuz ve Boyalık Beach Hotel Genel Müdürü Orhan Belge, kentteki otellerin son durumuna ilişkin bilgiler paylaştı.

“Son yıllarda birçok zincir İzmir’e yatırım yapıyor”

Swiss Otel Grand Efes Genel Müdürü Rıza Elibol, “Biz iş insanı oteliyiz, tatil oteli değiliz. Otelimizde konaklayan misafirlerimizin yüzde 60’ı Türk, yüzde 40’ı yabancı. Son yıllarda birçok zincirin İzmir’e yatırım yapma kararı almasını çok sevindirici buluyorum. Bu güzel şehrin potansiyelini öngörerek yeni otellerin açılması bizler için de mutluluk verici. İlerleyen dönemlerde bu ilginin artacağını ve daha birçok uluslararası zincirin bu güzel şehirde yer almasını temenni ediyorum. Yeni marka otellerin İzmir’e gelmesi, İzmir ekonomisine de büyük katkı sağlıyor. 16. TTI İzmir Fuarı, Türkiye’nin en büyük turizm fuarı olmakla beraber bu yıl ayrı bir güzelliği var, katılımcı sayısı da çok güzel. Dostların tekrar bir araya gelip birbirlerini ziyaret etme şansını elde ettiğimiz bu güzel fuarda temenni ediyorum ki seneye şehrimizde yeni açılacak oteller de yerlerini alacaklardır. Fuarımıza hep beraber sahip çıkacağız” diye konuştu.

“Otelimizin misyonu misafirlerimizin kendilerini rahat, iyi, mutlu hissetmesi"

Bu ay sonunda hizmete girecek Hyatt Regency İzmir’in Genel Müdürü Zafer Canbaz, “Otelimiz alışveriş merkezi olan İstinye Park içerisinde bulunmakta. Bizim amacımız hem alışveriş merkezi içerisinde bulunan lüks markalarla ve bu markaların gücü ile şehrin dinamiğine bir parça katkı sağlamak. Otelimizin misyonu misafirlerimizin kendilerini rahat, iyi, mutlu hissedeceği bir ortam yaratmak. İzmir’in bilindik yüzüne yeni bir yüz katmaya çalışıyoruz. Otelimizi öne çıkartırken bulunduğu şehir İzmir’in tarihini ve turizm destinasyonları herkesin bildiği kısımlar. Biz İzmir’e yeni açılan otelimizle İzmir turizmine lüks alışveriş ve çeşitli restoranlarıyla yeni bir hikâye yazmaya çalışıyoruz, tüm bilinenlerin yanında bilinmeyenleri sunuyoruz” dedi.

“2023’den umutluyuz”

İzmir Palas Genel Müdürü Aydın Tokbaş, “Otelimiz 95 yıllık tarihiyle İzmir’in en köklü tesislerinden biri. Şehir otelciliği genellikle tatil amaçlı olmadığı ve iş için konaklama olduğundan misafirlerimizi rahat ettirmek onların iş planlamalarını rahat yapmaları birincil hedefimiz oluyor. Turizm sektöründe 2023 yılından çok umutluyuz. Sağlık turizmi alanında acenteler vasıtasıyla misafirlerimiz daha yoğun oluyor. Önümüzdeki yıl sağlık turizmi alanında planlamalarımız ve sosyal projelerimiz var. Uluslararası her marka otel İzmir’e geldiğinde gözler doğal olarak İzmir’e dönüyor. Her gelen marka başka markanın dikkatini çekiyor ve yatırım yapmak anlamında İzmir’e göz kırpıyorlar” şeklinde konuştu.

“İzmir turizmi büyümeye son derece müsait”

Marriott İzmir Genel Müdürü Sercan Korkusuz, “Marriott olarak İzmir’de yeni bir oteliz. Marriott çatısı altında misafirlerimizin beklentilerine cevap verecek, onlara lüks deneyimini yaşatabilecek bir ürün sunma gayreti içerisindeyiz. Bana göre İzmir turizmi büyümeye çok müsait, talebin giderek artacağı ve ürünlerin çeşitleneceği çok büyük bir Pazar. Türkiye’nin farklı yerlerindeki deneyimimden sonra İzmir’de bunu gördüm. Burada çok kıymetli otellerimiz var. Biz de bu anlamda diğer kıymetli paydaşlarımızla birlikte İzmir’in büyümesine ve gelişmesine katkı vermek istiyoruz” diye konuştu.

“Hepimiz iyi olacağız ki İzmir kalkınabilsin”

Boyalık Beach Hotel Genel Müdürü Orhan Belge, “Ülkelerde turizm, ekonomilerin jeneratörüdür. Bacasız sanayi de denilen turizmin potansiyeli, her geçen gün hem ülkemizde hem de dünyada gittikçe artmakta. Otelimiz, Çeşme’de sezon yazla kısıtlı gibi görünse de kışın da hem termal turizmi hem de kongre turizmi için misafirlerimizin tercih ettiği bir tesis. Turizmde benim otelim, senin otelin olmaz. Hepimiz başarınca ve hepimiz iyi olacağız ki İzmir kalkınabilsin. Çünkü İzmir çok güzel bir yer ve bu başarıyı hak ediyor” dedi.



Bu Haber 09.12.2022 - 14:50:18 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.