Otel konaklamalarında kredi kartı kullanımının yüzde 35 artması ne anlama geliyor?

Otel konaklamalarında kredi kartı kullanımının yüzde 35 artması ne anlama geliyor?

Extranetwork, otel konaklamalarında kredi kartı kullanımları artış göstermesinin nedenlerini açıkladı.


Turizm Databank'ın Bankalararası Kart Merkezi'nden derlediği verilere göre, yurtiçinde kredi ve banka kartları ile yapılan otel konaklama harcamaları, 2023 yılının Ocak-Temmuz döneminde yüzde 35 artarak 3,9 milyar dolara ulaştı.

Peki bu oteller için ne anlama geliyor?

1. Dijitalleşme hızla artıyor: Kredi kartlarının otel konaklamalarında artan kullanımı, seyahat sektörünün hızla dijitalleştiğini gösteriyor. Misafirler artık konaklamalarını online planlayıp ödeyerek kolaylık sağlamayı tercih ediyorlar. Kart kullanımının artışındaki en önemli nedenlerden biri online rezervasyon sayısındaki artış.

2. Esnek ödeme seçeneklerine talep artıyor: Kredi kartları, misafirlerinize ödeme yaparken birçok esneklik sağlıyor. Ödemeleri taksitlendirme, taksit erteleme veya farklı kredi kartlarıyla ödeme seçeneğine sahip olmak misafirlerinizin bütçelerini daha rahat planlayabilmesine olanak tanır. Online rezervasyon kanallarınızda esnek ödeme seçenekleri sunmaya özen gösterin.

3. Güvenlik: Kredi kartı ile online ödeme yapmak mail-order ya da telefonda kart bilgilerini paylaşma gibi geleneksel ödeme yöntemlerine kıyasla çok daha güvenlidir. Artan güvenlik hassasiyeti nedeniyle misafirlerinize online ödeme yöntemi sunmamak rezervasyondan vazgeçmelerine ya da aracı bir online seyahat acentası üzerinden gerçekleştirmelerine neden olabilir.

Sonuç olarak, kredi kartı kullanımındaki bu artış, otelcilik sektörünün dijitalleşme, güvenlik ve ödeme esnekliği konularına daha çok özen göstermesi gerektiğini işaret ediyor. Bu nedenle oteller, güvenli ve çeşitli ödeme seçeneklerini desteklemeli ve online rezervasyon süreçlerini iyileştirmeliler.

Extranetwork Ödeme Altyapısı, otellerin online rezervasyon sayılarını ve gelirlerini artırmak için ihtiyaç duydukları tüm özellikleri sağlayan alanında lider ürünlerden biridir. Güvenlik, kullanıcı dostu arayüz, mobil uyumluluk ve entegrasyon gibi önemli faktörleri bünyesinde barındıran ödeme modülü, otellerin misafirlerine sorunsuz bir ödeme deneyimi sunmalarını sağlar. Extranetwork Ödeme Altyapısı hakkında daha detaylı bilgi almak için www.extranetwork.com adresini ziyaret edebilirsiniz.



Bu Haber 13.09.2023 - 12:11:13 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.