Otel inşaatındaki vinç faciasına 15 yıl hapis istendi

Otel inşaatındaki vinç faciasına 15 yıl hapis istendi

İzmir'deki bir otel inşaatında kule vincin devrilmesi nedeniyle 6 işçinin hayatını kaybettiği kazaya ilişkin iddianame hazırlandı.


Geçtiğimiz yılın Aralık ayında İzmir’in Bornova ilçesindeki bir otel inşaatında, kule vinç yükselte çalışmaları sırasında vinç devrilmiş, vincin arka ağırlığı ise işçilerin kaldığı konteynerlerin üzerine düşmüştü. Kaza sonucu yükseltme işini yapan Aslan Akkaya, Ali Şükrü Duru, ve Ümit Kara ile konteynerde kalan Fesih Çiftçi, Yıldırım Sarı ve Baykal Gündüz hayatlarını kaybetmiş, Mücahit Çiftçi, Deniz Ayaz ve Haci Kent ise yaralanmıştı.

Kazanın ardından yürütülen soruşturmanın ardından iddianame belli oldu.  İnşaat firmasının sahibi Emrullah Yolçi, şantiye şefi Muhammet Yolçi, iş güvenliği sorumlusu Fikret Kamil Aydın,  vinç sahibi İrfan Kasırga, firmanın ortağı Alim Emiroğlu, ölen işçilerin bağlı olduğu taşeron firmanın sahibi Naci Özel ve kule vinç firma sahibi Savaş Akkaya hakkında “Taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

İddianamede kazanın nedeni olarak; kule vincin, kanca ucuna denge ağırlığı takılmaması, teleskopun bağlantı pimlerinin ve birbirine eklenen 2 adet mastın pimlerinin vincin alt kısımlarına eksiksiz olarak monte edilmemesi ve kulenin hareket ettirilen bölümünün uygun şekilde inşaata tam olarak sabitlenmemesi nedeniyle üst donanımların devrildiği gösterildi.

İşçilerin kaldığı konteynerin kule vinç gövdesine olan uzaklığının yaklaşık 5 metre olduğu tespit edilen raporda konu hakkında yeterli bilgiye sahip ve uzmanlığa sahip teknik 1 kişinin görevlendirilmediği ifade edildi.

 

 



Bu Haber 05.05.2023 - 16:40:06 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.