Otel inşaatı çöktü 1 ölü 8 yaralı

Otel inşaatı çöktü 1 ölü 8 yaralı
Ordu’nun Altınordu ilçesinde Selçuk İnşaat tarafından yapılan otelin inşaatında meydana gelen çökmede 1 işçi yaşamını yitirdi, 8 işçi de yaralandı

Odu’nun Altınordu ilçesinde Sivas yolu üzerinde yapılan otel inşatında çökme meydana geldi. Olayda 1 işçi yaşamını yitirirken, 8 işçi de yaralandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ordu Çevre Derneği Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül, “OBB, yeşil alanı imara açarak şirkete satıyor. Kişiye özel ihale oldu. Bunun belgeleri var. Eleştirimizi basın açıklamasıyla yapmıştık. Hatta Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü yaptığı inceleme inşaatın yol payının bırakılmadığı tespitini yaparak OBB’den görüş istedi. Tartışmalı bir alanda, inceleme sonuçlanmadığı halde inşaatın devem ettirilmesi ve devam ettirilmesine göz yumulmasına neden olanlardan hesabı sorulmalıdır. Ölen ve yaralanan işçilerin sorumluları belediye ve şirkettir.” dedi.

Altınordu ilçesi Şahincili Mahallesi Çakalçıkmaz Mezarlığı mevkiinde yapılan imar değişikliğine Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü’nden gelen itiraz hakkında da bilgi veren Gönül, “İddialarımızı Karayolları 7.Bölge Müdürlüğü de yineliyor. İnşaatın karayoluna yakınlığını tespit etmiş ve Altınordu Belediyesi’nin verdiği 13 metre çekmeli izinin yasalara uygun olmadığını belirtmiştir. Yoldan çekme mesafesi 25 metre olması gerekiyor. Yasal zorunluluklara uyulmamış. Belediyenin verdiği Geçiş Yolu İzin Belgesi verilmesi de trafik güvenliği açısından da uygun görülmemiş. İmar değişikliğinin de inşaatın da kurallara uygun olmadığını Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü söylemesine rağmen inşaat durdurulmadı.. Çökme yaşandı. İhmalin hesabı sorulmalı.” dedi.

Ordu Valiliği'nden açıklama

Ordu Valiliğinden yapılan açıklamada, saat 20.00 sıralarında yapımı devam eden bir otel inşaatında table betonu dökümü sırasında iskele çökmesi olayı meydana geldiği belirtildi.

Yaşanan olayda bir işçinin öldüğü, 8 işçinin ise yaralandığı belirtilerek, "Olayın haber alınmasıyla birlikte AFAD, itfaiye ve UMKE ekipleri olay yerine sevk edilmiş ve hızlıca arama-kurtarma çalışmaları başlatılmıştır. Arama-kurtarma ekipleri tarafından enkazdan 8 işçi yaralı olarak kurtarılmış, 1 işçinin ise cansız bedeni enkazdan çıkarılmıştır. Yaralanan işçiler Altınordu ilçemizdeki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmıştır. Olayla ilgili soruşturma adli ve idari makamlarca sürdürülmektedir" ifadelerine yer verildi.



Bu Haber 15.06.2020 - 11:02:42 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.