Otel enkazındaki rehberlerle ilgili son durum

Otel enkazındaki rehberlerle ilgili son durum

TUREB Adıyaman’da deprem nedeniyle çöken otelin enkazında kalan rehberlere ilişkin son durumu paylaştı.


...Güncelleme… 9 Ocak 20.23

TUREB tarafından yapılan son açıklamada Johanna Carolina Kap, Aykut Bulut, Önder Cırık, Hazal Baytekin ve Çiğdem Şimşek’in de enkaz altından cansız bedenlerine ulaşıldığı bildirildi. İsias Hotel’in enkazında hayatını kaybeden rehberlerin sayısı 22’ye yükseldi.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 büyüklüğündeki depremde çöken İsias Hotelin enkazında kalan 43 rehberden 17'sinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Eğitim gezisi için gittikleri Adıyaman’daki otelde enkaz altında kalan ve kurtarılan rehberlere ilişkin güncel bir liste paylaşan Turist Rehberleri Odaları Birliği (TUREB) Turgut Mustafa Yedek, Tahsin Cem Efe, Fikri Töre, Müzeyyen Gökçen, İmran Aydoğdu, Bahtiyar İsrafiloğlu, Ali İsrafiloğlu, Emin Uysun, Ömer Tabarlı, Kağan Yıldız, Umut Ulaş Tan, Ozan Koç, Samet Burak Bingöl, Ali Osman Aydın, Nazımcan Fartlap, Mehmet Kalaycı ve Tayfun Dal’ın hayatını kaybettiğini bildirdi.

TUREB tarafından yapılan açıklamada Berna Tanış, Ömer Faruk Alioğlu, Anıl Zeybek, Erhan Taşkın, Mücahit Doğan, Leyla Dizdar, Berfin Yıldız, Abdülsamet Sarıtaş, Cafer Anıl Gök, Hüseyin Sarı, Seçkin Bakırcı ve Osman Altay’ın enkaz altından sağ olarak çıkartıldığı açıklandı.

Ayrıca Johanna Carolina Kap’ın arkadaşları tarafından hafif yaralı olarak enkazdan çıkartıldığı belirtilirken Adıyaman Devlet Hastanesinde bir kadının kendisi olabileceği şüphesi üzerine eşinin teşhis için gittiği ancak tam olarak teşhis edemediği bildirildi.

Ömer Kale’nin arama kurtarma ekipleri tarafından enkazdan çıkarıldığı daha sonrasında kendisinden haber alınamadığı öğrenilirken Çiğdem Şimşek'in AFAD ekipleri tarafından enkaz altından çıkartılarak hastaneye kaldırıldığı daha sonrasında bilgi alınamadığı kaydedildi.

Öte yandan Etem Yedek, Ukba Alhomsi, Lenur Seyfettinoğlu, Aykut Bulut, Önder Cırık, Sefa Veysal Yaşar, Çağkan Yılmaz, Hasan Öz. İdris Talha Kartav ve Tamer Özdoğru hakkında bir bilginin olmadığı aktarıldı.

TUREB tarafından yayınlanan listeye ulaşmak için tıklayınız --->



Bu Haber 09.02.2023 - 12:53:48 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.