Osman Ayık: Turizmcinin borç ödemesi bu yıl da zor

Osman Ayık: Turizmcinin borç ödemesi bu yıl da zor

Antalya Büyükşehir Belediyesi Turizm Danışmanı Osman Ayık, yatırımcınının ve işletmecinin zora düştüğü bu yıl da turizmcilerin borç ödeyemeyeceğini söyledi.


Rusya’nın başlattığı Ukrayna operasyonu turizm sektöründe planları alt-üst etti. İyi bir sezon geçirmeyi planlayan sektör, Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle yeniden zor duruma düştü.

“Bu yıl Ukrayna’dan turist beklenemez”

TurizmDays’e konuşan Antalya Büyükşehir Belediyesi Turizm Danışmanı Osman Ayık, ''Antalya'da asıl turizm hareketi Temmuz ayında başlar. Daha önce belirgin bir geliş olmaz. Rusya ve Ukrayna savaşı maalesef turizmi olumsuz etkiliyor. Ukrayna'dan bu yıl turist beklenemez. Rusya'dan ise ne kadar turist gelebileceği soru işareti.” ifadelerini kullandı.

“Devlet destek olmazsa turizmci zor duruma düşebilir”

Yatırımcı ve işletmecilerin bu yıl da zorluk yaşayabileceğini kaydeden Ayık, “Bu yıl para kazanmayı bekliyorlardı ama savaş çıkması ile para kazanmaları çok zor. Turizmcinin desteğe ihtiyacı var. Otelcilerin geçmişten gelen, ötelenen borçları var. Bu yıl ödemeyi planlıyorlardı. Ancak bu yıl da ödeme yapmaları çok zor. Devlet destek olmazsa turizmci çok zor duruma düşebilirler. Başta Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere devlet bir an önce turizmciye destek vermeli. Şu ana kadar bir hareket yok.'' dedi.

2022 sezonunda Antalya’nın 2020’deki ziyaretçi sayısı ile 2021’deki ziyaretçi sayısının arasında bir rakama ulaşacağını tahmin eden Ayık, bu sezon 6-7 milyon rakamına anca ulaşılabileceğini ileri sürdü.



Bu Haber 15.03.2022 - 13:47:13 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.