Osman Ayık: Sorumlular cezalandırılmalı!

Osman Ayık: Sorumlular cezalandırılmalı!

Son dönemde gündemden düşmeyen Türkiye'deki Rus turist ölümleriyle ilgili harekete geçen Rusya, iki kız çocuğunun ölümüyle ilgili soruşturma başlatmıştı. Konuya ilişkin açıklama yapan TÜROFED Başkanı Osman Ayık, ölümlerde ihmal olup olmadığının araştırılması ve sorumluların cezalandırılması gerektiğini ifade etti.


Türkiye Otelciler federasyonu Başkanı Osman Ayık, Türkiye'de yaşanan Rus turist ölümlerinde ihmal olup olmadığının araştırılması ve sorumluların cezalandırılması gerektiğini belirti.

Sorumluların cezalandırılması gerekir

Sputnik'e açıklama yapan Osman Ayık, ''Yaşananlar hususunda otelin herhangi bir ihmali söz konusuysa, bir soruşturma yürütülmesi ve sorumluların cezalandırılması gerekir. Belli başlı kurallar var. Yetişkinlerin çocuklarının yanında bulunmaları önemle rica olunur” dedi.

Oteller ve su parkları uluslararası standartlara uygun

Türkiye'deki otellerin ve su parklarının uluslararası standartlara uygun olduğunu ifade eden Ayık, “Tüm havuz ve su parklarında cankurtaranlar düzenli olarak çalışıyor. Suların güvenliği ve kalitesi ise her an gözlem altında tutuluyor. Bunun yanında otelde kaza durumunda ilkyardım uygulayabilecek yeterlilikte özel görevliler bulunuyor. Ancak tüm önlemler alınsa dahi, bu tür talihsiz olaylarla karşı karşıya gelebiliyoruz” ifadelerini kullandı.



Bu Haber 06.09.2019 - 08:57:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.