Osman Ayık: İç pazar kapasitemizi yüzde 15'e düşürdük

Osman Ayık: İç pazar kapasitemizi yüzde 15'e düşürdük

Bursa'da düzenlenen 3. Turizm Zirvesinde konuşan TÜROFED Başkanı Osman Ayık, otellerin 2019 iç pazar kontenjanını yüzde 15'e düşürdüğünü açıkladı.


Geçtiğimiz günlerde Bursa'da düzenlenen 3 Turizm Fuarı'nda konuşan TÜROFD Başkanı Osman Ayık, erken rezervasyon döneminin ekim ayı itibariyle başladığını belirtti.

2020 HEDEFİ 10 MİLYON YERLİ TURİST

Turizmcilerin iç pazar hedefinin yılda 10 milyon ziyaretçi olduğunu kayeden Ayık, bu hedefe 2020 yılında ulaşılacağını ileri sürdü. Ayık, ''Bu yıl erken rezervasyon dönemi ekim itibarıyla başladı. Dolayısıyla, bu 2 aylık sürede yapılacak erken rezervasyon sayıları ile birlikte 5 milyonun çok üzerinde gerçekleşeceğini düşünüyoruz. Yıl sonuna kadar sektörde yüzde 25-30 gibi bir büyüme olacağını düşünüyoruz.” dedi.

İÇ PAZAR KAPASİTESİ YÜZDE 15'E DÜŞÜRÜLDÜ

2019 sezonunda iç pazar kontenjanlarının kısılacağını dile getiren Ayık, “Otellerimiz geçen yıl sezon kapasitesinin yüzde 20’sini yerli turiste ayırmıştı ancak bu yıl yurt dışından gelen taleplerin arttığı göz önünde bulundurulursa kapasitenin yaklaşık yüzde 15’ini yerli misafirlerimize ayırabileceğiz gibi görünüyor” dedi.


Bu Haber 25.10.2018 - 08:51:50 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.