Orhan Sancar ve İsmail Bölükbaşı Rusya pazarını değerlendirdi

Orhan Sancar ve İsmail Bölükbaşı Rusya pazarını değerlendirdi
Rusya’nın 22 Haziran’dan itibaren Türkiye uçuşlarına izin vermesinin, sezonun bundan sonra Rusya’da nasıl şekilleneceği sorusunu da beraberinde getirdi.


TurizmGüncel - Özel

Intourist’in outbound müdürü İsmail Bölükbaşı ve Pegas Touristik Orta Asya ve BDT ülkeleri koordinatörü Orhan Sancar, 22 Haziran’dan açılan Rusya pazarıyla ilgili TurizmGüncel’e değerlendirmelerde bulundu.

‘’Tur operatörleri talebe göre artış ya da azalış yapacak’’

2021 için daha önce yapılmış olan uçak programlarının şimdilik olduğu gibi durduğunu belirten İsmail Bölükbaşı, ancak tur operatörlerinin talebe göre artış ya da azalış yapmaya karar vereceğini ifade etti.

‘’Bu yıl 3 milyon Rus turist gelir’’

Hava koşullarının elvermesi durumunda sezonun uzayabileceğini kaydeden Bölükbaşı, ‘’Ancak burada Mısır faktörü önemli. Önümüzdeki 1-2 hafta içinde Mısır ile ilgili net bir açıklama bekleniyor. Bu açıklamada ne zaman, hangi koşullarda Mısır destinasyonlarının açılacağı bilgisi yer alacak. Eğer Mısır açılırsa ekim kasımda genel olarak Türkiye’deki özel olarak ekonomik otelleri zorlayabilir.’’ ifadelerini kullandı. Bölükbaşı, bu yıl Rusya’dan Türkiye’ye giden ziyaretçi sayısının 3 milyonu bulabileceğini söyledi.

Orhan Sancar: 22 Haziran’dan itibaren tam kapasite uçacağız

Pegas Touristik Orta Asya ve BDT ülkeleri koordinatörü Orhan Sancar ise, tur operatörlerinin daha önceden 22 Haziran’dan itibaren tam kapasite ile başlanacak şekilde uçuşları planladığını söyledi.

‘’160 uçuşa kadar çıkabilir’’

Rusya’daki tur operatörleri Anex, Pegas, TUI Rusya ve Coral’ın 22 Haziran’dan itibaren 26 Rus şehrinden günlük 140 uçuşla Türkiye uçuşlarına başlayacaklarını kaydeden Sancar, ‘’Tarifeli ve diğer şirketlerin kapasitesi ile bu potansiyel günlük 160 uçuşa kadar çıkabilir. Uçakların kapasiteleri 200-400 koltuk.’’ ifadelerini kullandı.

‘’3 milyon Rus turistin gelmesi öngörülüyor’’

Sezonun 31 Ekim'e kadar devam edeceğini ekim ayında ise kapasitenin yüzde 50’ye düşebileceğini belirten Orhan Sancar, ‘’Sonuç olarak yaz sezonuna kadar 130 günde 3 milyon Rus turistin gelmesi öngörülüyor. 01 kasım itibarı ile sezon tüm kış döneminde Rusya'nın ana şehirlerinden devam edebilir.’’ şeklinde konuştu.



Bu Haber 19.06.2021 - 23:16:19 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.