Onur Yavuz: Online rezervasyon için servet ödemenize gerek yok

Onur Yavuz: Online rezervasyon için servet ödemenize gerek yok

Dijitalleşme, her sektörde olduğu gibi turizm ve konaklama sektöründe de büyük bir hızla devam ediyor. Özellikle misafirlerin hızla değişen seyahat planlama alışkanlıkları ve seyahatten beklentileri turizm profesyonellerini hızlı aksiyon almaya ve yeni trendlere adapte olmaya itiyor


Online otel rezervasyonları ivme yakaladı

Statista’nın Online Seyahat ve Turizm Pazarı Raporu’nda yer alan istatistiklere göre 2018 yılında gerçekleşen 148 milyon rezervasyonun %82’si mobil ya da masaüstü bir cihazdan hiçbir insanla temas olmadan online şekilde gerçekleşti. Özellikle 1981-1996 yılları arasında doğmuş Y Kuşağı’nın seyahat harcamalarının artması ile dijital seyahat planlama ve online otel rezervasyonları büyük bir ivme yakaladı.

Birçok otel elverişli değil

Ne yazık ki Türkiye’de hâla birçok bağımsız otelin web sitesi fiyat ve doluluk kontrolüne, online rezervasyon ve ödeme işlemlerine elverişli değil. Online güvenli ödeme yapabilme ve iptal kolaylığı, online rezervasyon işlemlerinde OTA’lerin öne çıkarak direkt rezervasyonlardan pay kapmasına neden oluyor. Mail-order yöntemiyle ya da telefonda kart bilgisi talep ederek ödeme almak isteyen oteller çoğu zaman ayağına kadar gelen rezervasyonu bir online seyahat acentasına kaptırıyor ya da tümüyle kaybediyor.

Güvenli bir ödeme altyapısı şart

Tüketiciler güvenlik sebebiyle kart bilgilerini paylaşmaya sıcak bakmadıkları gibi güvenli olmayan sitelerden alışveriş ve ödeme yapmayı da tercih etmiyorlar. Web sitesi üzerinden aldıkları direkt rezervasyon sayısını artırmak isteyen oteller için kullanışlı bir rezervasyon motoru ve güvenli bir ödeme altyapısı şart. Turizm profesyonellerinin birçoğu durumun farkında olsa da profesyonel bir web siteye sahip olmak ve onu yönetecek bir ekip kurmak için büyük paralar gerektiğini düşündüklerinden yatırım yapmaktan kaçınıyor ya da erteliyorlar.

24 saat içinde online ödeme almaya başlayacaklar

Extranetwork Kurucu Ortağı Onur Yavuz, turizm profesyonellerinin Extranetwork ile 24 saat içinde profesyonel bir web siteye sahip olabileceğini, web sitesi üzerinden rezervasyon ve online ödemeler almaya başlayabileceğini söyledi. “Bunun için servet ödemenize de gerek yok” diyen Onur Yavuz, “Üstelik kullanıcı arayüzü o kadar kolay ki, web sitenizdeki görselleri, metinleri, oda özelliklerini, fiyat ve müsaitlik bilgilerini güncellemek için bir ekibe ihtiyacınız da yok” dedi.

Usulsüz işlemlere karşı güvenli

Onur Yavuz açıklamalarına şöyle devam etti: “Kendi anlaşmalı olduğunuz bankanın POS’unu sisteme bağlayarak ödemeleri kendi hesabınız üzerinden, istediğiniz para biriminde alabilirsiniz. Extranetwork Rezervasyon Motoru misafirlerinizin +6 dilde ve +20 farklı para biriminde rezervasyon yapmasına imkan tanır. 15 banka ve 3 ödeme aracısı ile anlaşmalı ödeme altyapısı sayesinde misafirleriniz kendi tercih ettiği yöntemle kolaylıkla ödeme yapabilir. En yüksek güvenlik standartlarına uygun, Level 1 PCI-DSS ve PSD2 SCA uyumlu teknoloji lisansları ve 3D ödeme ile hem misafirlerinizin kart bilgileri hem de sizin ödemeleriniz güvende! 3D ödemeler kayıp çalıntı kart ve charge-back gibi otel işletmecilerinin yüksek sezonlarda sıkça karşılaştığı usulsüz işlemlere karşı güvenlidir.

“Rezervasyonunuzu güvenceye almış olursunuz”

Kolay ödeme linki ile size mail, telefon ya da acenta yoluyla ulaşmış misafirlerinizden de güvenli online ödemeler alabilirsiniz. Üstelik bir web sitesine yönlendirmeye ihtiyacınız dahi yok. Web sitesi olmayan otellerin de online ödeme almak için kullanabileceği bu yöntem ile tek ihtiyacınız olan konaklama tarihlerini ve ödenecek bedeli girerek sistem üzerinden web-link oluşturmak ve bu bağlantıyı misafirlerinize göndermek. Böylece misafirleriniz gönderdiğiniz link üzerinden, kart bilgilerini hiçbir yetkili ile paylaşmadan, güvenle ödeme yapabilir; siz de önden ödeme ile rezervasyonunuzu güvenceye almış olursunuz.”



Bu Haber 22.11.2022 - 09:55:01 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.