Onur Otruş: Yunan Adaları’na talep yüzde 300 arttı

Onur Otruş: Yunan Adaları’na talep yüzde 300 arttı

Yunan Adaları’na kapıda vize uygulamasını değerlendiren TatilBudur’un CEO’su Onur Otruş, geçen yıla göre talebin yüzde 300 artış gösterdiğini söyledi.


TatilBudur, yakında hayata geçecek olan kapıda vize uygulamasına ilişkin Yunan Adaları'na olan ilgiyi değerlendirdi.

Ege sahillerinden kolaylıkla ulaşılabilen tatil rotaları arasında yer alan Yunan Adaları, kapıda vize uygulamasının başlaması ile tekrar turizm sektörünün gündemine taşındı. Bir hafta öncesinden başvuru yaparak kısa süreli konaklamalı vize almanın mümkün olduğu Yunan Adaları, yaz tatilinde hem yurt dışına çıkmak hem de Ege sahillerinin tatil yapmak isteyen yerli turistlerin yeni adresi oluyor.

Farklı ülkelere Schengen başvurusu yapmak için yakın zamana randevu alınamazken, kapıda vize uygulaması ile Yunan adaları bu yaz tatili için cazip bir rota haline geliyor.

TatilBudur’un CEO’su Onur Otruş; ”Rezervasyonları incelediğimizde öncelikle Rodos ve Kos’un tercih edildiğini görüyoruz. Sonrasında Midilli ve Samos geliyor. Rodos’a olan talep Şubat ayında en üst seviyelere yaklaştı. Geçen yıla oranla Yunan Adaları'na talebin TatilBudur özelinde yüzde 300’lük bir artış gösterdiğini söyleyebiliriz. Hatta yeni rezervasyonlar almak için ek feribot seferlerinin açıklanmasını bekliyoruz. Ek olarak, Nisan ayından itibaren de 10 adaya Türk rehberler konumlandıracağız.” dedi.

 



Bu Haber 28.02.2024 - 08:16:50 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.