Onur Air çalışanları pes etmiyor: Alacaklılar arasında ilk sıraya çıkacaklar

Onur Air çalışanları pes etmiyor: Alacaklılar arasında ilk sıraya çıkacaklar
Maaş alamayan yaklaşık 1600 Onur Air çalışanının üye olduğu sendika bakanlıktan Toplu İş Sözleşmesi için yetki aldı. Böylece çalışanlar, alacaklılar arasında birinci sıraya girme şansı yakaladı.

Sözcü’ de yer alan habere göre 7 Kasım 2021 tarihinde Öz Taşıma İş Sendikası temsilcileri ile yapılan görüşme sonucunda Onur Air çalışanlarının yüzde 40’ı sendikaya üye oldu. 13 Aralık 2021 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına Yetki Tespiti için başvuran Öz Taşıma İş Sendikasının 15 12.2021 tarihinde yetki tespiti onaylandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının taraflara gönderdiği yetki yazısına 6 iş günü içerisinde itiraz olmadığı için 10.01.2022 tarihinden itibaren sendikaya Onur Air çalışanları adına Toplu İş Sözleşmesi yapma yetkisi verildi.

Onur Air A.Ş’nin, yetki tarihinden sonraki 15 gün içerisinde sendikanın yapacağı çağrıya uymaması durumunda sendika arabulucuya gidecek. Arabulucuda da sonuç alınamazsa Yüksek Hakeme gidilerek Toplu İş Sözleşmesinin yüksek hakem tarafından onaylanması gerçekleştirilecek ve uygulamaya girecek.

“Çalışanlar borçlar kanununa tabi olmaktan çıkıyor”

Çalışanlar adına yapılan açıklama yapan Onur Air pilotlarından Esra Alp, toplu iş sözleşmesinin uygulamaya girmesiyle çalışma şartlarının düzeleceğini belirterek “En önemli kazanım TİS imzalandıktan sonra çalışanlar Borçlar kanununa tabi olmaktan çıkıyor, İş Kanunu’na tabi oluyorlar ve işverenden alacak sıralamasında birinci sırayı alıyorlar. TİS maddelerinde yazılı olan bütün sosyal ve özlük haklarındaki kazanımları talep edebiliyorlar. (Göreve gidilen yerde 5 yıldızlı otelde kalma, maaşların en geç ayın 2’sinde ödenmesi ) Aylık ve haftalık görev sürelerinin belirlenmesi, kısacası çalışanın lehine olabilecek bütün konular TİS’te belirtilir ve kabul olursa bizlerin de çalışma şartları düzelmiş olacaktır.” dedi.



Bu Haber 10.01.2022 - 17:05:38 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.