Online seyahat acentelerinden otellere sosyal medya oyunu

Online seyahat acentelerinden otellere sosyal medya oyunu
Otelcilik odaklı dijital marketing çözümleri sunan Webius Digital Marketing Solutions CEO'su Murat Gencer, online seyahat acentelerinin otellere dönük bir sosyal medya oyunu oynadığını söyleyerek otelcileri uyardı.


Son günlerde bünyesinde birçok seyahat acentesi bulunan bir grubun, otellere ait sosyal medya sayfaları açıp bu sayfalar üzerinde iletişim bilgisi olarak kendi web sitelerini verdiği belirtiliyor. 
 
Otelcilik odaklı dijital marketing çözümleri sunan Webius Digital Marketing Solutions 'a göre, amaç sosyal medya ile Google, Yandex ve Bing gibi arama motorları aramalarında üst sıralara çıkarak kendi web sitelerine trafik sağlamak ve satış yapmak.

''OTELLERE İTİBAR KAYBETTİRİYOR''


 
Webius CEO'su Murat Gencer, 'oyunu' şu şekilde açıkladı:

''Otelinizin tam adıyla bir Facebook check-in yeri açılıyor. Burada iletişim bilgisi kısmına OTA’daki otelinizin linki veriliyor. Yüksek komisyonlarla satış alınıyor, sosyal medya ve arama motorlarıyla optimize olunuyor. Hem otelinizin ününden ve sizlerin sosyal medya çabalarından faydalanıyorlar hem de Google Adwors ve Yandex Direct marketing giderlerini az da olsa düşürülmüş oluyor.
 
Kayıp sadece yüksek komisyonlarda ya da online gelir kaybınızla sınırlı değil değil, aynı zamanda itibar da kaybetmiş oluyorsunuz. Zira açılan bu check-in yerlerinde dileyen dilediği sözel ve görsel içeriği paylaşabiliyor, bu sayfalar misafirlerinizden mesaj bile alıyor. Kurumsal sayfanızın büyümesini engelleniyor.''
 
Ciddi marketing bütçeleri ayırmış olan otellerin bile birden çok sosyal medya sayfası ve bu sayfalarda gerekli gereksiz içerikler bulunduğunu söyleyen Gencer, ''Malum, özellikle sosyal medya yönetimini bilen ve etkili sosyal medya yönetimi yapan reklam ajansı ya da personel yok gibi. Bu anlamda Webius tüm otelcilik sektörü kuruluşlarıyla iş birliği yapmaya ve yılların birikimi know-how tecrübelerini paylaşmaya hazır.'' dedi.



 



Bu Haber 02.06.2016 - 13:32:33 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • İsmail Ç 02.06.2016 - 06:53

    Bizim otelimizin de sayfası açıldı mı acaba? Nasıl tespit edebiliriz?

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.