Online alışveriş devi seyahat pazarına girmekten vazgeçti

Online alışveriş devi seyahat pazarına girmekten vazgeçti
Amazon’un Google Hotel Finder, Booking.com, TripAdvisor gibi servislere rakip olarak geliştirdiği 'Destinations' servisinde sürpriz bir gelişme yaşandı.


Amazon yaptığı resmi açıklama ile birlikte Amazon Destinations adlı seyahat tabanlı hizmetini sona erdirdiğini belirtti. Sadece birkaç aydır test edilen ve geçtiğimiz Nisan ayında deneme sürüşüne çıkan site, Amazon müşterilerininin yolculuk esnasında hangi otel ve benzeri merkezleri kullanabileceklerini gösteren, rezervasyon imkanı sağlayan bir yapıdaydı.

The Seattle Times’ın haberiyle ortaya çıkan kapanma sonrasında akıllarda çeşitli soru işaretleri oluştu. İlk olarak şirketin merkezi Seattle kentinde oteller ile çalışmaya başlayan Amazon Destinations, Los Angeles ve New York’un ardından yaz aylarında çok daha geniş bir bölgeyi kapsama alanına almıştı. Açılıştan 4 ay sonra 35 ayrı şehirde hizmet sağlayan site, ilk yılını yarılamadan veda etti. Amazon sözcüsünden gelen açıklamada, şirketlerinin Amazon Destinations sayesinde yeni şeyler öğrendiğini ve sitenin artık hizmet vermeyeceği bilgisi gelirken, sebep ise bildirilmedi.

Amazon daha önce müşterilerine belli otellerde anlık kampanyalar ve indirimler yapmış, Amazon Local kullanıcılarının bunlardan faydalanmasını sağlamıştı. Yeni site ise otel sahipleri ile satış yetkileri arasında görev yaparak süreci kısaltmayı, kârı yükseltmeyi hedefliyordu.

Sitenin kapanışı ile birlikte Amazon Local uygulaması da rezervasyon desteğini kesti. Buna rağmen şimdiye kadar rezervasyon yaptırmış olan müşteriler, kapanmadan etkilenmeyerek otellerine yerleşebilecek.(TechInside)


Bu Haber 19.10.2015 - 13:27:45 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.