Önder Sancarbarlaz: Almanya’da bu yıl 5 milyona ulaşırız

Önder Sancarbarlaz: Almanya’da bu yıl 5 milyona ulaşırız

Alman Seyahat Birliği (DRV) Yurtdışı Komisyonu Başkan Yardımcısı Önder Sancarbarlaz, Almanya turizm pazarında bu yıl Türkiye’ye dönük ciddi bir talep olduğunu söyledi.


Turizm Güncel

Almanya turizm pazarı ile ilgili Turizm Güncel’e açıklamalarda bulunan Önder Sancarbarlaz, Almanya’da Türkiye’ye dönük anormal bir talep olduğunu, olağandışı bir şey yaşanmaması durumunda bu yıl Alman turist sayısının 5 milyona ulaşacağını söyledi.

“Uzun konaklamalı misafirler gelebilir”

Yoğun talebin sonbahar ve kış döneminde de devam etmesini beklediğini ifade eden Sancarbarlaz, “Bu yıl kış döneminde özellikle uzun konaklamalı misafirler de gelebilir. Ancak sektör bunun farkında değil ve pazarlamasını yapmıyor. Eğer Rusya Avrupa’ya ve Almanya’ya verdiği doğalgazı keserse veya kısıtlarsa, ülkede doğalgaz fiyatları fırlayacak. Hanelerin aylık doğalgaz faturası aylık 300-400 dolara çıkacak.” dedi.

“2 bin euroya Türkiye’de 8 hafta tatil yapılabiliyor”

Almanların kış döneminde 2 bin euro ücretlerle Türkiye’de 8 hafta kalabildiğine dikkat çeken Önder Sancarbarlaz, “Ülkelerinde kalsalar iki ayda bundan çok daha fazla para harcamak zorunda kalacaklar. Böyle olunca Türkiye’ye gelmek avantajlı hale geliyor. Zaten belki de kışın doğalgazı kullanamayacaklar. Avrupa zorlu bir sonbahar ve kış dönemine hazırlanırken, insanlar evde kaldıklarında harcayacakları paradan çok daha azıyla Türkiye’de her türlü hizmeti alacaklar. Tatil süresi 12 haftaya çıktığında ise ücret 2 bin 500-3 bin euro civarında oluyor.” değerlendirmesini yaptı.

“Belirsizlik yaşanırsa Türkiye talebi düşer”

Ancak belirsizliğin artmasının talebi olumsuz etkileyeceğine işaret eden Sancarbarlaz, “Eğer insanlar önlerini göremezse ve belirsizlik yaşanırsa o zaman Türkiye rezervasyonları olumsuz etkilenir. Çünkü Almanlar belirsizlik ortamlarında kolay hareket etmezler. Her şeyin fiyatında büyük artışlar yaşanıyor. Geçen yıl 1 euro olan dizel yakıtın listesi şu anda 2 euro.” diye konuştu.

“2023’te rezervasyonlar patlama yapacak”

Sancarbarlaz, 2022 ve 2023 sezonlarına ilişkin ise şu değerlendirmeyi yaptı:

“Özellikle 2023 sezonunda Almanya’da Türkiye rezervasyonları patlama yapacak. Bu yıl ise 2019 sayılarına ulaşır, hatta geçebiliriz. Biz şu anda 2019’un yüzde 17 üzerindeyiz. Almanya pazarında en kötü durumda bile 2019’un yüzde 90’ına ulaşırız. 2023’te ise Türkiye rezervasyonlarında patlama olacak çünkü yazın ve sonbaharda fiyatlar yüksek olduğu için tatile gidemeyen insanlar 2023 tatillerini kesinlikle ön rezervasyonla yapacaklar. Çünkü erken rezervasyon indiriminden ve tur operatörlerinin esnek rezervasyonlarından yararlanacaklar. 2022’deki gibi acaba ne olacak düşüncesi olmayacak.”



Bu Haber 20.07.2022 - 16:05:35 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.