On The Beach: Ryanair online acenteleri batırmak istiyor

On The Beach: Ryanair online acenteleri batırmak istiyor
İngiltere'nin en büyük online tur operatörü On The Beach, Ryanair'e dönük suçlamalarını sürdürüyor.

TurizmGüncel - Dış Haberler

İngiltere'nin en büyük online tur operatörü Ryanair ile Avrupa'nın en büyük bütçeli hava yolu Ryanair arasında ipler giderek geriliyor.

Geçtiğimiz hafta On The Beach Ryanair'e dava açmış, şirketin online rezewrvasyon yönetimine izin vermediğini, kredi kartlarını iptal ettiğini ve iptal edilen uçuşların geri ödemediğini ileri sürmüştü.

"Online acenteleri ortadan kaldırmaya çalışıyor"

Konuyla ilgili yeni bir açıklama yapan On The Beach, Ryanair'in yanlış iddialarla karalama kampanyası yaparak ve rekabet kurallarını ihlal ederek online seyahat acentelerini (OTA) ortadan kaldırmaya çalıştığını ileri sürdü.

Travel Weekly'nin ulaştığı mahkeme belgelerinde Ryanair, diğer online acentelerden gelen rekabeti agresif bir şekilde kullanarak online acenteleri ortadan kaldırmaya çalışmakla suçlanıyor.

Ryanair'in yasadışı kampanya yürüttüğünü ileri süren On The Beach, şirketin rekabeti ortadan kaldırmaya ve pazarı tekeline almaya çalıştığını iddia ediyor.

"Rezervasyonun tamamlanmasını engellemeye çalışıyor"

"Ryanair OTA'lar ile ilgili olarak kamuya açık bir şekilde küçük düşürücü ve gerçek dışı iddialarda bulunuyor. On The Beach müşterileri hakkında 'sahte kredi kartı kullanıyorlar, sahte bilgiler giriyorlar, iadelerin yapılmasını engelliyorlar' gibi gerçek dışı iddialarda bulunuyor. Bu iddiaların tamamı yanlış" diyen On The Beach, Ryanair'in hesap bloke etme veya ödeme bloke etme yoluyla rezervasyonların tamamlanmasını engellemeye çalıştığını ileri sürdü.

Ryanair'in, rezervasyonunu tammalayan misafirlerin deneyimini kötüleştirmek için elinden geleni yaptığını kaydeden On The Beach, "Onları online seyahat acentelerini kullanmaktan vazgeçirmeye çalışıyor." ifadelerini kullandı.

Ryanair'in müşteriyi OTA'lardan vazgeçirmek için online rezervasyon yapma ve rezervasyonlarını yönetme konusunda zahmetli ve caydırmaya yönelik bir prosedür uyguladığını iddia eden On The Beach, "Amaç OTB müşterilerinin deneyimini kötüleştirerek müşterileri onlardan devralmak." ifadelerini kullandı.



Bu Haber 06.11.2021 - 09:32:59 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.