Omikron varyantı yüzde 40 daha bulaşıcı

Omikron varyantı yüzde 40 daha bulaşıcı
Koronavirüsün yeni varyantı Omikron’un yüzde 40 daha bulaşıcı olduğu belirtiliyor.

Halk sağlığı uzmanı Prof. Dr. Ahmet Saltık, koronavirüsün yeni varyantı Omicron hakkında, "Yüzde 40 dolayında bulaştırıcılığı daha yüksek, veriler bu yönde. Bunun anlamı şu; belli bir zamanda Delta 100 kişiye bulaşıyorsa Omicron aynı süre içinde 140 insana bulaşabilecek" dedi.

Covid-19 aşılarının güncellenebilmesi için 6 hafta ile 100 gün arasında bir zamana ihtiyaç olduğunu dile getiren Saltık, "En az 6 haftalık bir sürede küresel toplum bu varyanta karşı korunmasız olacak. Belli ölçülerde de olsa tam aşılılar korunacaklar. Ama ağır hastalıktan, hastaneye yatmaktan, yoğun bakıma düşmekten ve ölümden hâlâ yüksek oranda korunabilecekler. Fakat bu yüksek oran, ne yazık ki düne göre daha düşük" diye konuştu.

“60 milyonluk ülkede olabildiğine yayıldı”

Bu varyantın ilk kez Güney Afrika’da 9 Kasım’da saptandığını kaydeden Saltık, “Bugün 29 Kasım, aradan üç hafta geçti. Üç hafta içinde gerek Güney Afrika’da gerekse Avrupa dahil pek çok ülkede yayılmış durumda. Güney Afrika’da çok kısa sürede baskın varyant durumuna geldi. Kimi eyaletlerde neredeyse yüzde 90’ın üzerinde Omicron varyantı çıkıyor. Güney Afrika’da genel olarak yüzde 75 dolayında. Bunu, çok kısa bir sürede, 60 milyon kadar nüfusu olan büyük bir ülkede olabildiğine yayıldığını belirtmek için söyledim.” diye konuştu.



Bu Haber 29.11.2021 - 20:57:04 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.