Ömer Günel: Kuşadası’nda uzun yıllardır hayal ettiğimiz 12 ay turizm gerçekleşecek

Ömer Günel: Kuşadası’nda uzun yıllardır hayal ettiğimiz 12 ay turizm gerçekleşecek

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, turizmi 12 aya yaymak için yaptıkları projeleri anlattı.


Tele1 kanalının Ege Saati programına katılan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Kuşadası’nda turizmi geliştirmek için yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

“Ada Glamping kamp alanını büyütüyoruz”

Ömer Günel, Pandemiyle beraber turizmde kişisel deneyim anlayışının arttığını belirterek “Pandemi öncesi turizmde kişisel deneyimin öne çıktığı bir turizme evriliyordu dünya turizmi. Pandemiyle beraber hem kişisel deneyim hem de doğa içinde daha mesafeli bir tatil anlayışı yerleşti. Bu beklentiyi görerek oldukça 35 bin metrekarelik bir alanda Ada Glamping yani konforlu kamp alanı oluşturduk Aydın Büyükşehir Belediyesi ile birlikte. Şu an Sevgi Plajı dediğimiz bir alanda denize sıfır kumsalı, yürüme ve bisiklet yollarının olduğu tüm dijital altyapısı hazırlanmış bir kamp alanı yaptık. Bunun içinde kişisel deneyim sunabilecek etkinlik alanları yerleştirdik. Bu sene de kampı 7 bin 500 metre daha büyütüyoruz. Çünkü ihtiyacı karşılayamıyoruz. Hem karavan alanı hem konforlu kamp alanı hem de daha küçük kamp alanlarımız var. Bu sene erken rezervasyon almaya başladık. Şu an inanılmaz taleple ilerliyoruz. “ açıklamasında bulundu.

“Adaya ilgiyi arttırmaya çalışıyoruz”

Sezonu 12 aya yaymak için yeni projeleri hayata geçirdiklerini vurgulayan Günel” Bizim sezonlarımız mayısta başlar ekimde biter. Sezonu 12 aya yaymak demek bu süreleri uzatmak demektir. Burada oldukça sezon kavramını arttırmış olacağız. Yeni tasarladığımız etkinlikleri sezonunun başına ve sonuna koyarak adaya ilgiyi arttırmaya çalışıyoruz. Bu yıl yapmayı planladığımız Ayhan Sicimoğlu ile ‘Hayat Sokakta’ isimli bir etkinliğimiz var. Hem sokak müzisyenlerinin hem sokak sanatçılarının olduğu hem de Ege lezzetlerinin bir arada yer aldığı tüm kente yayacağımız bir etkinlik geliyor. Bunu bu sene haziranda yapacağız ama bir sonraki sene mart sonu nisan başlarında başlatmayı düşünüyoruz. “ifadelerini kullandı.

“Yatırımcıların termal su projesine büyük talebi var”

Yatırımcıların termal su projesine yoğun talebi olduğunu söyleyen Günel, “Altın Güvercin Beste Yarışmamızı sezonun sonuna ekliyoruz. Aynı zamanda Kuşadası’nda termal suyu tekrar yoğun ve etkin şekilde özellikle sağlık sektöründe kullanmak kaydıyla canlandırmaya çalışıyoruz. Enerji şirketimizi kurduk, çalışmalar başladı. Eğer termal suyu kullanılabilir hale getirirsek Kuşadası’nda artık 12 ay turizmi konuşuyor olacağız. Yatırımcılardan sıcak suyu kiralama ve turistik tesis yapmak üzere ciddi bir talep oluştu. Kuşadası’nda uzun yıllardır hayal ettiğimiz 12 ay turizm gerçekleşecek. “ şeklinde konuştu.



Bu Haber 16.04.2022 - 17:19:26 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.